Artist Talk în contextul expoziției temporare „Sensul migrației”, cu Olimpiu Bandalac și Mihai Zgondoiu, la Muzeul de Artă Brașov

Sâmbătă, 13 iulie 2024, începând cu ora 17:00, Olimpiu Bandalac și Mihai Zgondoiu se reunesc la Muzeul de Artă Brașov pentru un Artist Talk în contextul expoziției temporare „Sensul migrației”.

Discuțiile vor atinge subiectul migrației și efectele sale asupra practicii artistice, căutarea identității și regăsirea prin artă. Intrarea va fi liberă, iar întrebările încurajate.

Olimpiu Bandalac s-a născut la Brașov în 1955 și este artist vizual, realizator video, regizor de film de animație. Din anul 1980 expune desen, pictură, instalație, fotografie, film experimental și de animație. Interesul său este legat de temele perene ale artelor vizuale: portretul artistului la diferite vârste, timp/mișcare, istorie și eco-art. Unul dintre artiștii importanți ai actualității noastre artistice, creator complex, Bandalac este un reper al postmodernismului cultural local, perioadă pe care o asimilează și depășește. Artistul operează cu „trecut-prezentul” atât la nivelul ideii, cât și al construcției operei de artă. Deși încadrat cronologic în generația optzeciștilor, arta lui e atemporală și situată în afara tendințelor.

Citeste și:  Cultură la mare înălţime în acest sfârşit de săptămână, la Centrul Cultural Apollonia! Program 22-23 noiembrie

Mihai Zgondoiu, curatorul expoziției „Sensul migrației”, este totodată artist și galerist independent. Are studii doctorale în domeniul artelor vizuale și este lector univ. dr. asociat la Universitatea Națională de Arte din București și la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. În practica sa artistică, oscilează cu lejeritate într-o arie largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental, la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane. Proiectele sale evocă un spirit critic (și autocritic după caz) față de clișeele de gândire din societatea actuală, parodiind falsele valori și icon-uri create de noile media prin diferite tipuri de propagandă fake news.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.