Asociațiile de proprietari din Brașov, obligate să dezinfecteze spațiile comune din blocuri

Prefectul Mihai-Cătălin Văsii, a participat, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la ședința de astăzi a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Brașov.
„Am ținut să particip la această ședință, având în vedere că CLSU Brașov este cel mai important astfel de comitet local din județ. Consider că măsurile propuse și adoptate astăzi sunt absolut necesare, iar cetățenii trebuie să se conformeze, pentru binele tuturor. De altfel, apelul meu pentru brașoveni și pentru tot județul Brașov este același pe care l-am făcut mereu: să respecte regulile de igienă și toate restricțiile impuse de autorități. Este foarte important pentru fiecare dintre noi, pentru familiile noastre și pentru comunitatea în care trăim să ne protejăm și să respectăm regulile, pentru că numai astfel îi vom putea ajuta pe cei aflați în prima linie a luptei cu noul coronavirus și vom putea limita epidemia”, a declarat prefectul Mihai-Cătălin Văsii.
La ședința CLSU Brașov s-au adoptat măsuri vizând, între altele, asigurarea continuității și funcționării tuturor serviciilor de utilitate publică, combaterea răspândirii COVID-19 în piețele agroalimentare, înființarea unei linii Telverde pentru persoanele vârstnice vulnerabile, asigurarea de asistență medicală primară și monitorizare suplimentară pentru ordine publică la Centrul de Persoane fără Adăpost și acordarea de hrană în sistem catering pentru persoanele găzduite acolo, precum și înființarea unui centru de urgență pentru persoanele fără adăpost, spălarea și dezinfectarea străzilor din municipiu, modificarea programului de transport al RATBv pe perioada stării de ugenţă ș.a.
„Una dintre măsurile pe care eu, dar și Comitetul, care a votat în unanimitate, le considerăm necesare este cea de implicare a asociațiilor de proprietari în dezinfecția proprietății comune. Astfel, odată cu adoptarea acestei hotărâri, asociațiile de proprietari au obligația să dezinfecteze suprafeţele de contact din părţile de uz comun ale blocurilor (balustrade, mânerele ușilor de acces în bloc, lifturile etc.), să pună la toate intrările scărilor de bloc covoraşe îmbibate cu soluţii pe bază de clor sau alcool și, nu în ultimul rând, să afişeze la intrările scărilor de bloc măsurile de combatere a răspândirii virusului Covid-19, pe care fiecare cetăţean este obligat să le respecte. În același timp, i-am informat pe dl prefect și pe membrii Comitetului că vom continua activitățile de dezinfecție la nivelul întregului oraș, începând cu străzile și trotuarele, odată ce vremea va permite, și vom continua cu dezinfecția mijloacelor de transport în comun, capetelor de linii, refugiilor de călători, platformelor de depozitare a deșeurilor și piețelor, astfel încât să reducem la minimum riscul răspândirii acestui virus. La fel de important este ca brașovenii să respecte toate reglementările impuse în această perioadă și să iasă din casă doar atunci când acest lucru este necesar și, dacă o fac, să își ia toate măsurile pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți”, a declarat primarul George Scripcaru, președintele CLSU Brașov.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.