Astăzi începe a cincea etapă de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor în Braşov

Începând de astăzi, 26 august, începe o nouă etapă de dezinsecție împotriva țânțarilor și căpușelor, pe domeniul public și privat al Municipiului Brașov.

Operațiunea se va desfășura până pe 31 august inclusiv, atât la sol, pe timpul zilei, cât și spațial, pe timpul nopții, după cum urmează:

  • Dezinsecția de la sol (zonele verzi dintre blocuri, din parcuri, locuri de joacă etc) se va desfășura în intervalul orar 05.00-10.00, în funcție de condițiile meteo, cu un număr de 20 de echipe, care vor avea în dotare aparate portabile generatoare de ceață rece și caldă.
  • Dezinsecția spațială (străzi, trotuare, parcări) se va desfășura în aceeași perioadă, în intervalul orar 21.00 – 04.00, în funcție de condițiile meteo, cu 10 echipe cu utilaje de mare putere, generatoare de ceață rece și caldă, cu pulverizare concomitentă.
Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Produsul utilizat pentru dezinsecție este CYMINA SUPER, avizat de Ministerul Sănătății, cu o concentrație a soluției de lucru de 50 ml produs in 3 litri de apă/solvent pentru combaterea țânțarilor și o concentrație a soluției de lucru de 100 ml produs în 10 litri de apă pentru combaterea căpușelor.

Substanța utilizată nu este toxică pentru oameni și animale și este biodegradabilă, aplicată în mediul exterior.

„Cu toate acestea, rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici, să își ia toate măsurile pentru a nu intra in raza directă de acțiune a utilajelor de pulverizat. De asemenea, rugăm proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal să țină ferestrele închise în perioada 26-31.08.2024, în intervalele orare menționate”, transmit reprezentanții Primăriei Brașov.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

De asemenea, crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada efectuării serviciilor de dezinsecție și tratamente fitosanitare să ia toate măsurile pentru protejarea familiilor de albine.

Operațiunea de dezinsecție va fi executată de SC Coral Impex SRL, în calitate de prestator de servicii de deratizare, dezinsecție, dezinfecție, în baza contractului de prestări servicii nr. 207/94518/29.06.2023 încheiat cu municipiul Brașov. Pentru informații suplimentare sau mai multe detalii, prestatorul poate fi contactat la nr. de telefon 0268/331.299 sau e-mail:coralbrasov@coralimpex.ro .

Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile, după ce în București a apărut mai multe cazuri de infecție:

  • Evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi;
  • Utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor;
  • Utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței;
  • Împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre);
  • Asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei;
  • Îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.