Festivalul de Film şi Istorii Râşnov (FFIR 2024) se desfășoară între 9 și 25 august

• Timp de 17 zile, între 9 și 25 august, FFIR 2024 programează la Râşnov, Braşov, Feldioara şi Codlea, peste 120 de evenimente: proiecții de film, dezbateri, concerte, prelegeri, spectacole de teatru, lansări de carte, o școală de vară.

• Printre cei peste 100 de invitați speciali ai ediției din 2024, se numără Thierry Wolton, Ana Blandiana, Zaiafet, Mădălina Pavăl, Alexandru Andrieș, byron, Toader Paleologu, Marek Kuberski, Ada Milea, Bogdan Simion, Irina Margareta Nistor, Viţa de Vie, Adrian Cioroianu.

• FFIR își propune să dezbată teme relevante într-un spațiu al dialogului civilizat și al schimbului de idei bazat pe argumente. Tema ediției a 16-a este Leader(ship).

Ce ne învață istoria despre lideri și leadership? Au fost eroii din trecut drepți și neînfricați, așa cum ni-i înfățișează astăzi industria de divertisment, sau contemporanii lor i-au perceput ca uzurpatori, depravați, corupți ori tirani însetați de sânge?

Ce este și ce vrea un lider? Sunt liderii adevărați crescuți (educați) sau născuți? Din ce „material” se plămădește un lider? Ce îl determină pe un om să își dorească să îi conducă pe ceilalți? Ce poate să schimbe, la nivel macro sau micro, un om înzestrat cu curaj, voință, putere de muncă și inteligență? Ce fel de lideri trezesc fascinația maselor și cât de mult sunt acestea dispuse să jertfească pentru ei? O societate are nevoie de lideri sau poate să funcționeze și fără ei?

Citeste și:  „Creațiunile lui Prometeu/Bodies & Emotions”, un balet special pe scena Operei Brașov

2024 este despre alegeri. Nu doar în România. 2024 anul în care, la nivel mondial, se organizează cele mai multe procese electorale din 2004 încoace. Mai mult de jumătate din populația globului votează. Pe cine credem, pe cine urmăm, pe cine votăm? Alegerile noastre vor avea repercusiuni importante, pe termen lung. Cât de capabili suntem să producem lideri autentici, care să contribuie în chip real la progresul societății și la bunăstarea cetățenilor?

Sunt întrebări care ne preocupă. Pentru a găsi posibile răspunsuri, e nevoie de analize de complexe și nuanțate, de ipoteze multiple și puncte de vedere variate. Sunt răspunsuri pe care le vom căuta la ediția a 16-a a Festivalului de Film și Istorii de la Râșnov. O ediție despre Leader(ship).

Citeste și:  Un nou început: ceremonia de constituire a Consiliului Judeţean Braşov

FFIR 2024 înseamnă: peste 50 de proiecții de film, 19 dezbateri și prelegeri realizate de peste 60 de invitați, 18 concerte și 4 reprezentații de teatru susținute de peste 60 de artiști, 11 evenimente speciale, o școală de vară la care vor participa 40 de studenți şi liceeni. Evenimentele FFIR 2024 se vor desfășura la Râșnov (Cetate, Cinema Amza Pellea, Biserica Evanghelică, Centrul Schubz, Piața Unirii, grădini private), Brașov (Bastionul Țesătorilor), Feldioara (Cetate) și Codlea (Biserica Evanghelică, Maial). Un eveniment pentru Ţara Bârsei.

Festivalul se va desfășura în perioada 9-11 august la Feldioara, 10-11 august la Codlea, 11-16 august la Brașov si 16-25 august la Râșnov.

Citeste și:  ,,PLANETA CRĂCIUN” - târgul cu tematică de sărbători organizat de UNTOLD Universe în Piața Unirii din Cluj-Napoca se deschide astăzi

Biletele pot fi achiziționate de pe https://eventbook.ro/…/festivalul-de-film-si-istorii…. Dezbaterile și prelegerile vor fi transmise prin intermediul infrastructurii de live streaming a festivalului.

Programul complet este disponibil pe: www.ffir.ro

Festivalul de Film și Istorii Râșnov este un eveniment certificat Europe for Festivals, Festivals for Europe și Eveniment Responsabil, organizat de Asociația Mioritics și Primăria Râșnov. FFIR are susținerea unor parteneri importanți: Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Fundația Corneliu Coposu, Fundaţia Hanns Seidel, Ambasada Spaniei, Ambasada Israelului, Ambasada Suediei, Institutul Polonez, Muzeul Județean de Istorie Braşov, Banca Comercială Română, Zeren, Banca Transilvania ş.a.

Evenimentul este finanțat de Centrul Național al Cinematografiei şi de Consiliul Județean Brașov care a alocat suma de 120.000 de lei, în cadrul Programului de finanţări nerambursabile pe anul 2024, acordate proiectelor culturale iniţiate de ONG-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.