Astăzi se anunță ploi în mare parte din țară, dar și caniculăîn unele județe

Administratța Națională de Meteorologie anunță că dimineața zilei de 28 august 2024 a debutat cu un cer variabil, cu înnorări accentuate în regiunile sudice, centrale și vestice ale țării. În aceste zone, local s-au înregistrat averse.

Prognoza meteo pentru astăzi

ANM avertizează că valul de căldură și disconfortul termic ridicat vor persista în regiunile vestice ale țării. În aceste zone, local se va înregistra caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie va fi redusă.

În restul teritoriului, vremea va fi în general instabilă. Temporar, cerul va prezenta înnorări accentuate, cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Aceste fenomene se vor manifesta pe arii extinse în Dobrogea, în Muntenia, local în Moldova, Transilvania și la munte, precum și pe spații mai mici în sudul Banatului și în Oltenia. Cantitățile de apă pot depăși pe alocuri 15-25 l/mp, iar izolat, în special în sud-estul țării, se pot acumula peste 40 l/mp. De asemenea, există condiții de grindină.

Citeste și:  S-a stabilit data oficială pentru Black Friday 2024 în România

Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade Celsius, cu valori mai ridicate, de până la 35 de grade, în Banat și Crișana.

content-image

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.