Atac la granița României: Avertisment RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea privind obiecte căzute din spațiul aerian

Locuitorii din județul Tulcea au fost notificați prin intermediul unui mesaj RO-Alert cu privire la localitățile de la granița cu Ucraina, referitor la posibilitatea căderii de obiecte din spațiul aerian în contextul conflictului armat din Ucraina.

Populația este asigurată că teritoriul României nu este vizat de atacurile Federației Ruse și este îndemnată să sune la 112 în cazul în care observă obiecte căzute din cer. Sâmbătă dimineață, ISU Tulcea a anunțat că, în urma semnalării unor posibile acțiuni ale forțelor armate în Ucraina, structurile de apărare ale statului român au notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre această situație, care a emis la rândul său un mesaj RO-Alert pentru populația din zona de Nord a județului Tulcea, în apropierea graniței de stat cu Ucraina.

Conform sursei citate, mesajul transmis are rolul de a informa populația despre posibilitatea căderii de obiecte din spațiul aerian, ca urmare a conflictului armat din apropierea graniței. Este crucial ca locuitorii să nu intre în panică, să contacteze imediat numărul de urgență 112 și să raporteze observația obiectelor căzute pe teritoriul României, respectând în același timp recomandările din mesaj. Este subliniat faptul că teritoriul României nu este vizat de atacurile Federației Ruse, iar structurile de apărare ale țării monitorizează constant situația de la graniță.

Mesajul RO-Alert a fost transmis către localitățile: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C.A. Rosetti, Sulina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.