Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

Primăria Brașov invită brașovenii interesați să contribuie la dezvoltarea orașului nostru să participe marți, 2 aprilie, de la ora 16.30, la Atelierul de Bugetare Participativă, care se va desfășura într-un format hibrid, permițându-vă să participați fie online, prin platforma Zoom, fie fizic, în Sala de ședințe a Consiliului Local al Municipiului Brașov. Termenul limită pentru înscrieri este marți, 02.04.2024, ora 12:00. Link-ul de conectare va fi trimis în ziua evenimentului, după ora 13.00.

Este o oportunitate de a învăța cum puteți accesa Programul de bugetare participativă, împărtășind ideile și proiectele care vă pasionează. Discuția se va axa pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate. Întâlnirea va cuprinde o prezentare generală a Bugetării Participative, prezentarea ideilor de proiecte, precum și o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Reamintim că luni am deschis sesiunea de propuneri de proiecte în cadrul programului de bugetare participativă., care are ca obiectiv transformarea Brașovului într-un oraș verde, mobil, relaxat, un oraș al comunităților. Prin acest program, cetățenii – inclusiv tinerii are au împlinit 14 ani – pot propune și pot alege proiecte pe care municipalitatea trebuie să le implementeze începând cu acest an.

Suma alocată pentru finanțarea proiectelor propuse și votate de brașoveni este de 2 milioane de lei, câte 500.000 de lei pentru proiectul câștigător din fiecare dintre cele 4 axe prioritare: «Orașul mobil», «Orașul verde», «Orașul relaxat», «Orașul comunităților».

Până pe 8 aprilie inclusiv, cei interesați pot înscrie în platforma on-line ideile de proiecte. Din 14 mai va începe votarea, tot de către brașoveni, a propunerilor înscrise, iar în 29 mai vor fi anunțate proiectele câștigătoare pe fiecare axă prioritară.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Pot depune proiecte și vota în cadrul procesului de bugetare participativă doar brașovenii, inclusiv cei cu reședința temporară în orașul nostru, care au minim 14 ani. Pentru a participa la oricare dintre cele două etape – propunere proiecte și votare proiecte – trebuie creat un cont pe platforma online dedicată procesului de bugetare participativă primariabrasovenilor.ro. Cei care au participat la edițiile anterioare ale programului se vor putea conecta cu contul deja existent.

!!!După finalizarea procedurii, vor fi implementate, de către Primăria Brașov, proiectele care au obținut cel mai mare punctaj. Bugetarea participativă nu înseamnă alocarea fondurilor necesare implementării către cei care fac propunerile, ci proiectele câștigătoare sunt implementate de serviciile de specialitate din Primăria Brașov.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Vă reamintim că tot în această perioadă, până în 3 aprilie inclusiv, are loc și recrutarea membrilor comisiei de evaluare a ideilor de proiecte. Invităm reprezentanții societății civile și/sau experții independenți să facă parte din această comisie, care va evalua din punct de vedere tehnic, legal și financiar proiectele depuse de brașoveni.

Comisia pentru Bugetare Participativă este formată din specialiști din cadrul departamentelor Primăriei Municipiului Brașov, primarul Municipiului Brașov, consilieri locali,  și membri ai societății civile brașovene și experți independenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.