Ateliere meșteșugărești în cadrul proiectului cultural „Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine”, la Reduta

În cadrul proiectului cultural „Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine”, Centrul Cultural Reduta organizează ateliere meșteșugărești în zilele de 14 și 17 iunie 2024.

Programul este următorul:

14 iunie, ora 16:30, la Școala Gimnazială nr. 5 din Săcele – Ateliere de dansuri tradiționale rome, de plante de leac, de confecționat coroane funerare și de împletit coșuri din nuiele.

17 iunie, ora 10:00, la Școala Gimnazială Tărlungeni – Ateliere de dansuri tradiționale rome de plante de leac, de confecționat coroane funerare și de împletit coșuri din nuiele.

Intrarea este liberă.

Proiectul cultural „Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine” este implementat cu ajutorul partenerilor: Primăria Municipiului Săcele, Primăria Comunei Tărlungeni, Școala Generală nr. 5 și Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, Muzeul Etnografic Săcele – Secție a Muzeului de Etnografie Brașov și Asociația Romilor din Făgăraș.

Citeste și:  Noua ecotaxă care va obliga românii să recicleze mai multe produse: puncte de colectare vor fi amplasate în toată țara

Proiectul cultural de protejare și valorificare a patrimoniului cultural imaterial din comunitățile rome ale zonei etnografice Săcele este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în sesiunea I/2024, cu un buget total de 185.483 lei, din care 148.698 lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.