Atenție, orez din plastic în magazine: Cum îl poți recunoaște

Aveți grija la orezul din „plastic”. Cum poți verifica dacă orezul cumpărat nu este contrafăcut:

China este cel mai mare producător de orez, cu recolte de peste 200 de milioane de tone pe an, care se exportă în întreaga lume.
În ultima vreme, mai multe surse vorbesc despre problema orezului din plastic. Aceasta ar fi o rășină artificială care se amestecă bine cu amidon de cartofi, după care i se dă forma unui bob și aromă de orez.

Dar, bucătarii și cei asemeni lor, toti deopotrivă ar trebui să aibă grijă: nu numai ca sunt prezente cantitati imense de pesticide care sunt utilizate in agricultura chineză, dar, potrivit unui raport din Corea de Sud, publicat in The Korea Times orezul este, de asemenea, fabricat artificial (pe cand si in Romania, ca tot se inghesuie producatorii autohtoni sa aditiveze, injecteze, otraveasca si coloreze tot ce era candva comestibil pe piata? Haideti ca populatia abia asteapta noi inovatii!).

Cum fiecare produs cumpărat necesită de fiecare dată examinat și verificat, află câteva trucuri care te vor ajuta să testezi orezul din pachet, mai ales că acest lucru nu presupune să faci un mare efort.

Poți încerca :Iată cum poţi să-ţi dai seama dacă orezul pe care îl ai conţine plastic, scrie realitatea.net:

  1. Testul apei: Pune o lingură de orez negătit într-un pahar cu apă rece. Dacă rămâne pe fundul paharului, este sănătos. Dacă pluteşte, conţine plastic.
  2. Testul focului: Încearcă să aprinzi câteva boabe de orez cu o brichetă. Dacă începe să ardă imediat şi miroase a plastic ars, aruncă-l imediat.
  3. Testul zdrobirii: Încearcă să zdrobeşti câteva boabe de orez. Dacă se macină şi se transformă într-o pudra fină, orezul este sănătos. Dacă se obţine un aspect galben, conţine plastic.

Trebuie să știi că orezul brun sau cel negru este mult mai sănătos decât orezul alb, deoarece în timpul procesării orezului alb sunt înlăturate o bună parte din vitaminele, mineralele și fibrele prezente în scoarța bobului de orez, rămânând doar stratul de amidon din miezul bobului.

În final boabele sunt fierte, cu o tipica aroma de … orez (aici sigur ca vor aparea si alte arome!). Medicii au avertizat insistent împotriva consumului de orez artificial astfel produs: trei porții de orez sintetic conțin la fel de mult plastic ca cel existent într-o pungă de plastic de dimensiune mică. Asta e alarmant!

Orezul fals este deja peste tot – Afla cum să recunosti si deosebesti adevăratul orez de cel fals

Fiți atenți atunci când cumpărati sau consumati orez. Din păcate, în ceea ce privește produsele alimentare s-a întâmplat ceva ce nu ne-am fi imaginat vreodata. Falsul orez este vestea șocantă pentru noi toți, mai mult decât atât, acesta este cel mai periculos lucru pentru sănătatea noastră în prezent. Toata populatia Asiei mananca orez in fiecare zi si la fiecare masa!

Păstrați o atentie sporita atuci când gătiti orezul și/sau il fierbeti. Aspectul orezului natural se schimbă atunci când este supus procesului de fierbere în timp ce falsul orez arată la fel si inainte si dupa și nu-și schimbă nici macar forma. Daca miroase a plastic incins cand fierbeti orezul, atunci probabil ca gatiti un orez falsificat.

2 thoughts on “Atenție, orez din plastic în magazine: Cum îl poți recunoaște

  1. Romania cumpara orez cu cca 1 leu/ kg orez , uneori sub un leu. Restul banilor sunt la dealeri.
    Procesul de fabricatie in cazul orezului fals ar costa mult mai mult si tehnic vorbind este aproape imposibil.
    Trebuie linie de fabricatie care este foarte scumpa si nu poti scoate produs sub 1 leu/kg. La care se adauga rasini sintetice ( pai sunt scumpe)
    Aiureli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.