Atletul Alexandru Novac părăsește competiția olimpică, nereușind calificarea în finala probei de aruncarea suliţei la Jocurile Olimpice de la Paris

Atletul Alexandru Novac părăsește competiția olimpică, nereușind calificarea în finala probei de aruncarea suliţei la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alexandru a ratat prima încercare, a doua a măsurat 77,35 m, iar în a treia a reușit 81,08 m. Ca urmare a celei de-a treia aruncări, cea mai bună, sportivul român a ocupat poziția a 8-a în Grupa A de calificare și locul 17 în clasamentul general, nereușind să acceadă în finala olimpică a probei.

Merg mai departe în finală doar atleții care au îndeplinit standardul de calificare de 84 m sau primii 12 clasați din cele două grupe.

”Am intrat foarte bine în concurs, cu o dorință foarte mare să dau bine, dar nu știu ce s-a întâmplat după prima aruncare. Am fost puțin demoralizat pentru că a fost o aruncare bună pe care am depășit-o cu foarte foarte puțin și care cred că mă ducea direct în finală. Cred că au fost vreo 10 cm”, a povestit Novac la ieșirea din stadion.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Alexandru Novac a obținut locul 12, cu o aruncare ce a măsurat 79,29 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.