Au fost reparate portalurile care marchează limita administrativă a judeţului Braşov pe principalele căi rutiere

Portalurile care marchează limita administrativă a judeţului Braşov pe principalele căi rutiere au fost reparate de Consiliul Judeţean Braşov, fiind readuse la aspectul lor iniţial.

Lucrările au fost executate de firma SC Zohir 84 Cons Construct SRL şi au ajuns în prezent în etapa recepţiei la încheierea acestora. Comisia stabilită prin Dispoziţia Preşedintelui CJ Todorică Şerban urmează să efectueze procedurile administrative de recepţie şi să încheie procesele-verbale aferente la fiecare dintre cele patru portaluri, respectiv cele situate pe DN 1 – la graniţa cu judeţul Prahova şi judeţul Sibiu, la cel aflat pe DN 13 – la graniţa cu judeţul Mureş, şi la cel amplasat pe DN 11 – la limita cu judeţul Covasna.

Citeste și:  Rezultatele Loto 6/49, Joker, Noroc Plus şi Loto 5/40 din 19 mai 2024

Termenul de implementare a contractului a fost 50 de zile calendaristice de la data Ordinului de începere, perioadă în care firma executantă a realizat lucrări de reparații curente care au inclus curățarea vopselei vechi şi a petelor de rugină, consolidarea sudurilor şi a elementelor de prindere, refacerea părţilor metalice cu înlocuirea elementelor lipsă sau deteriorate, reparații la zidărie, curăţarea şi completarea rosturilor de piatră, lăcuirea pietrei şi vopsirea portalurilor în culorile inițiale.

Valoarea totală a contractului a fost de 601.645,38 lei, defalcată astfel:

– portal DN 1 Predeal – 143.552,26 lei;

– portal DN 1 Ucea – 134.094,85 lei;

– portal DN 13 Bunești – 141.626,45 lei;

– portal DN 11 Chichiș – 140.105,45 lei;

Citeste și:  Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

– cheltuieli cu organizarea de șantier şi cu managementul de trafic în cazul tuturor portalurilor – 42.266,27 lei. Finanţarea a fost asigurată din bugetul propriu al judeţului.

Perioada de garanţie acordată lucrărilor este de 24 luni, respectiv de la data semnării Procesului-Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor, până la Recepţia finală.

„Încă din anul 2006, intrările rutiere în judeţul Braşov sunt semnalate cu ajutorul acestor portaluri concepute într-un stil modern şi îndrăzneţ, cu totul diferit faţă de ceea ce există în alte părţi ale ţării. Portalurile sunt o carte de vizită şi un simbol vizual al județului nostru, fiind remarcate şi apreciate deopotrivă de localnici şi de turiştii care ne vizitează. Mă bucur că am reuşit să le refacem şi să le redăm aspectul iniţial. Le mulţumesc domnului vicepreşedinte Szenner Zoltan şi colegilor de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi Servicii Publice pentru implicarea în urmărirea şi ducerea la bun sfârşit a acestor lucrări”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.