Aur olimpic pentru România! Barca de 8+1 feminin, pe prima treaptă a podiumului de la Paris 2024, în proba regină a canotajului

Auuur olimpic pentru România! Barca de 8+1 feminin este pe prima treaptă a podiumului de la Paris 2024 în proba regină a canotajului.

Dupa 20 de ani de la ultima medalie de aur în această probă, Simona Radiș, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereș, Adriana Adam, Maria Lehaci, Ancuța Bodnar, Roxana Anghel, Magda Rusu și Victoria Petreanu, scriu istorie pentru România.

Cu un timp impresionant, de 5:54.39, echipajul nostru urcă pe podium alături de Canada și Marea Britanie.

Pregătite de Antonio Colamonici și Marcus Despina, antrenorul responsabil de barcă, fetele au dominat finala de la un capăt la altul.

Este a 10-a medalie pentru România în această probă, a 4-a de aur, după succesele consecutive de la Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004. Argintul a fost câștigat la Los Angeles 1984, Seoul 1988 și Barcelona 1992, bronzul la Moscova 1980, Beijing 2008 și Rio 2016.

Citeste și:  Paşi importanţi realizaţi pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) la nivelul judeţului Braşov

Performanța impresionantă de astăzi umple de mândrie și bucurie o întreagă țară! Este a treia medalie de aur a României la această ediție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.