Autoritățile îndeamnă populația la utilizarea responsabilă a energiei electrice, în special seara

Valul de caniculă din această vară a dus la o creștere semnificativă a consumului de energie electrică, punând presiune pe rețeaua națională.

Pentru a evita suprasolicitarea sistemului și eventualele pene de curent, autoritățile solicită populației să adopte un comportament responsabil în ceea ce privește consumul de energie electrică, în special în intervalul orar 18:00 – 22:00, când cererea este la apogeu.

Recomandări pentru un consum responsabil:

  • Mutați utilizarea aparatelor electrocasnice mari (mașini de spălat, uscătoare) în afara intervalului orar 18:00 – 22:00.
  • Setați aparatele de aer condiționat la o temperatură constantă moderată, de aproximativ 24-26°C.
  • Stingeți luminile și aparatele electrice când nu le folosiți.
  • Deconectați încărcătoarele și alte aparate electronice care stau în priză când nu sunt utilizate.
  • Optați pentru electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic.
Citeste și:  Candidații 45+ pe piața muncii, categoria cu cele mai puține aplicări și care caută joburi în special în retail, construcții, servicii, transport și producție

Dispeceratului Energetic Naţional şi centralelor electrice li s-a solicitat să fie pregătite să funcţioneze la capacitate maximă pentru a face faţă cererii crescute şi există un contact constant cu operatorii de distribuţie pentru a asigura o gestionare eficientă a consumului de energie şi a preveni eventualele supraîncărcări, a informat Ministerul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.