Bastionul Țesătorilor din Brașov se transformă din nou în scenă de jazz: a patra ediție JAZZ BASTION

Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) anunță începerea celei de-a patra ediții a stagiunii JAZZ BASTION, ce aduce 6 concerte – eveniment, desfășurate între 1 – 29 august 2024, în Bastionul Țesătorilor din Brașov, parte a Muzeului Județean de Istorie Brașov, la care vor participa muzicieni reputați din 6 țări (România, Irlanda, Norvegia, Italia, Statele Unite ale Americii și Ungaria).

Ediția din acest an pune în prim plan diversitatea culturală a muzicii, prin tema TOGETHER, pentru că muzica aduce întotdeauna împreună artiști și public deopotrivă, indiferent de limbă, naționalitate ori afinități. Astfel, JAZZ BASTION se bucură de contextul ideal pentru întâlnirea dintre artiști emblematici și un public dornic de experiențe acustice la cel mai înalt nivel.

Citeste și:  Brașovul capătă noi aripioare: Zboruri directe spre Madrid din această iarnă!

În luna lui gustar, Brașov devine punctul de întâlnire pentru zeci de artiști redutabili, care vor bucura publicul cu stiluri și sonorități variate, pe parcursul a 6 concerte-eveniment. Fiecare va deschide poarta lumilor sonore vibrante, oglindite în diversitatea stilurilor interpretative cu parfum european și american. Invitații din acest an sunt Adrian Nour Band, Ipso Facto, Oddgeir Berg Trio, Lusi Gianluca/Simone Zanchini/Luigi Masciari Trio, Jim Rotondi Quartet și Bagyi Balazs New Quartet.

Programul JAZZ BASTION. TOGETHER

Concertele din stagiunea JAZZ BASTION au loc la Bastionul Țesătorilor din Strada George Coșbuc, nr. 9, Brașov, de la orele 19:00, în zilele 1, 8, 16, 17, 22 și 29 august.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

1 august, orele 19:00 – Adrian Nour Band (România)

8 august, orele 19:00 – Ipso Facto (Irlanda)

16 august, orele 19:00 – Oddgeir Berg Trio (Norvegia)

17 august, orele 19:00 – Lusi Gianluca/Simone Zanchini/Luigi Masciari Trio (Italia)

22 august, orele 19:00 – Jim Rotondi Quartet (SUA)

29 august, orele 19:00 – Bagyi Balazs New Quartet (Ungaria)

Accesul publicului la evenimente va fi gratuit, în limita spațiului disponibil. Detalii pe www.ucimr.ro.

Pe lângă concerte, până pe 21 iulie, organizatorii au desfășurat un concurs de creație pentru tineri artiști pentru realizarea design-ului unui photoframe care va fi amplasat la Bastionul Artiștilor pe perioada stagiunii, pentru care pun la bătaie o recompensă în valoare de 1.500 lei. Publicul va fi invitat să se fotografieze împreună și să posteze instantaneele pe social media cu hashtag #jazzbastionTOGETHER.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

JAZZ BASTION. TOGETHER este un proiect finanțat din bugetul Municipiului Brașov, organizat de Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” cu sprijinul partenerilor – Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Forums.

Ediția proiectului JAZZ BASTION III. GLOBETROTTER (2023) a fost onorată cu titlul de PROIECTUL MUZICAL AL ANULUI în cadrul Galei Premiilor Anului în Cultură Brașov 2023, organizată de Consorțiul Cultural Corona Brașov, marcând aprecierea publicului, sectorului guvernamental, a breslei și presei de profil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.