Bazinul cu apă sulfuroasă din Băile Olănești, redeschis după mulți ani

O veste excelentă pentru turiștii și localnicii din Băile Olănești: bazinul cu apă sulfuroasă din stațiune a fost redeschis după mulți ani de inactivitate. Bazinul a fost renovat recent și este acum gata să primească vizitatori.

Apa sulfuroasă din Băile Olănești este cunoscută pentru proprietățile sale curative, fiind benefică pentru o serie de afecțiuni, inclusiv reumatism, artrită, afecțiuni ale pielii și ale aparatului respirator.

Bazinul a fost redat stațiunii după mai multe investiții realizate de administrația locală. „Această investiție a fost cuprinsă într-un proiect pe care l-am avut cu finanțare din fonduri Phare. Avem un contract de furnizare a apei terapeutice cu o firmă privată. O încălzim cu pompe de căldură. Avem panouri fotovoltaice pentru a putea să fie benefică și pentru a se efectua cura cu apă pentru tratament. Temperatura ajunge la 28-30°”, a declarat Primarul Sorin Vasilache pentru Radio România.

Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Redeschiderea bazinului cu apă sulfuroasă este o veste importantă pentru stațiunea Băile Olănești. Se așteaptă ca aceasta să atragă mai mulți turiști în zonă și să contribuie la revitalizarea stațiunii.

Bazinul cu apă sulfuroasă va funcționa doar pe perioada sezonului estival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.