Birahima Tandia

Birahima Tandia (25 de ani) şi-a prelungit contractul cu Sepsi OSK, conform unui mesaj postat pe pagina de Facebook a echipei conduse de Eugen Neagoe. Noua înţelegere dintre Tandia şi Sepsi este valabilă până în 2020.

După ce Becali a ieşit public şi a anunţat că va negocia cu impresarul jucătorului din Mali, Sepsi OSK a luat atitudine. „Birahima Tandia continuă la Sepsi OSK”, se arată în postarea clublui de pe pagina oficială de Facebook. A fost ataşată şi o imagine cu Tandia, care zâmbeşte, în timp ce în fundal se află stema clubului.

Primul care a anunţat că Tandia va rămâne la Sepsi a fost chiar antrenorul echipei, Eugen Neagoe: „Clubul nu vrea să se despartă de Tandia. Şi Tandia va rămâne jucătorul nostru. Am discutat cu el, e un băiat foarte serios. Se simte foarte bine la Sf. Gheorghe şi nu are niciun motiv pentru care să plece. Dacă ai bani, nu poţi să faci absolut tot ce vrei. Nu există niciun preţ pentru Tandia. Nu ne interesează nicio sumă. Vom vedea în vară ce se va întâmpla. Eu îmi doresc ca jucătorul să rămână. Era foarte frumos ca cineva de la FCSB să vorbească cu patronul, cu mine, cu X”, a spus Eugen Neagoe, pentru Telekom Sport.

În timpul prezentării noului antrenor de la FCSB, Mihai Teja, Becali a spus ce jucători intenţionează să aducă în această iarnă. Pe listă se află şi Tandia: „Am vorbit şi cu impresarul lui Tantia (n.r. – Tandia). Eu aşa îi zic, Tantia. Aşa îmi place mie. O să vină aici să negociem.”

Cotat la 900.000 de euro de site-ul transfermarkt, Tandia a marcat şapte goluri şi a pasat decisiv în trei rânduri, în cele 17 meciuri oficiale din actuala stagiune. Crescut la Sochaux, Tandia a mai evoluat pentru Cane, Deportivo Alaves B şi FC Tours, până să ajungă în România, la Sepsi OSK. Chiar dacă a evoluat pentru reprezentativele U16 şi U17 ale Franţei, Tandia a ales ca la seniori să joace pentru Mali. Pentru naţionala de seniori a statutlui african are la activ patru apariţii şi un gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.