Bluesferatu, la Castelul Bran

Sâmbătă, 6 iulie 2024, începând cu ora 21.00, sunteți invitați la Castelul Bran, unde veți putea vedea cel mai terifiant film mut, acompaniat de cel mai psihedelic blues.

Nosferatu – Eine Symphonie des Grauens„, de F. W. Murnau (1922), este unul din cele mai importante filme mute.

Muzica originală s-a pierdut, așa că s-au făcut nenumărate partituri pentru el și este un favorit live al festivalurilor de film și nu numai. Dar niciodată nu s-a cântat Blues pe el. Un blues mai psihedelic, dar ce blues, Bluesferatu!!!

Muzica originală este compusă și interpretată live de muzicieni brașoveni, Robert Watzatka ”Watzzy” – chitară, Ionuț Constantin ”Yokko”, Costi Popescu – tobe, Ilyes Botond ”Boti”- chitară , Mihai Nedea – keyboards, Ovidiu Mihai – bas, anume: Proiectul Bluesferatu!

Anul trecut l-am prezentat pe 28 septembrie în premieră mondială la Brașov, în cadrul Transilvania Blues Festival – și în avanpremieră la Banca de Cultură Apollonia și la Hub 2068. Acum va fi proiectat pe un ecran în curtea castelului Bran (exterior), cel mai potrivit spatiu pentru Bluesferatu & Co să se dezlănțuie – în aer liber, la lumina lunii. Muzicienii vor cânta live în fata ecranului pe toată durata filmului – 95 de minute!

Un concert – eveniment: Bluesferatu 2.0. sau Bluesferatu Comes to Bran.

Bilete: 100 RON in pre-sale si 120 RON in seara concertului.

Un proiect produs de Alin Ludu Dumbravă și Vlad Popescu pentru Asociația Arts & Events.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.