Bobocii de la Academia Forţelor Aeriene din Braşov au jurat credinţă patriei, în cadrul unei ceremonii festive în Piaţa Sfatului

Ceremonia depunerii Jurământului Militar, de către studenții din anul I, a avut loc ieri, 24 octombrie 2024, în Piaţa Sfatului din Brașov.

Depunerea Jurământului militar reprezintă ceremonia prin care se consfinţește legământul de credinţă faţă de patrie și popor al tinerilor care au ales cariera militară. Este un moment emoţionant în care, sub faldurile drapelului, studenţii anului I trăiesc emoţia primirii în rândurile ostașilor români.

Cu această ocazie, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, Geneal-maior Leonard Baraboi a dat citire mesajului șefului Statului Major al Apărării cu prilejul depunerii Jurământului Militar și comandantul (rectorul) Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, General de flotilă aeriană Marius Șerbeszki, a evidențiat solemnitatea momentului unic din viața studenților care și-au luat angajamentul de a servi cu onoare și spirit de sacrificiu Patria, poporul român și Forțele Aeriene.

Citeste și:  Criză de sănătate publică la McDonald's în SUA: Zeci de cazuri de intoxicații alimentare cu E. Coli și un deces legat de consumul de hamburgeri

De asemenea, Studentul Marian-Sebastian Jianu, studentul care a obținut cea mai mare notă la examenul de admitere, a transmis o parte din gândurile și sentimentele pe care atât el, cât și colegii săi le-au avut din momentul în care au fost admiși și până în prezent și faptul că depunerea Jurământului Militar reprezintă un nou început, un angajament prin care au ales să își dedice viețile în serviciul Patriei.

Pe timpul desfășurării evenimentului, publicul prezent a fost încântat atât de evoluția Muzicii Militare, cât și de plutonul de drill al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” ce a executat demonstrații de măiestrie în mânuirea armamentului.

„Cu fiecare rostire a jurământului, am simțit cum tinerii aceștia își încredințează viețile unui ideal înalt – onoarea de a apăra țara și de a păstra neștirbită demnitatea uniformei militare. Evenimentul de astăzi marchează începutul unei călătorii care îi va transforma din tineri entuziaști în adevărați profesioniști ai aviației militare. Îi priveam cum se aliniau cu solemnitate și în ochii fiecăruia am citit hotărârea de a face față oricăror provocări, de a depăși limitele și de a se ridica la înălțimea misiunilor ce îi așteaptă. Este un drum presărat cu eforturi, sacrificii și învățare continuă, dar și cu satisfacția incomparabilă de a fi parte dintr-o frumoasă tradiție de slujire a patriei”, a susţinut preşedintele CJ Constantin Todorică Şerban.

Citeste și:  Noi tarife pentru studenți la abonamentele de transport public: Cât va costa un abonament cu 120 de călătorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.