Brașov a dat startul Caravanei Neutralității Climatice M100

Prima oprire a Caravanei M100 a fost la Brașov, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri CATTIA (Strada Institutului nr. 35) în zilele de 1 și 2 iulie.

Pe 2 iulie a avut loc prima Conferință M100 Mirror Mission Cities Hub România – un eveniment care a adus la un loc reprezentanți ai autorităților locale din zonă, ai mediului privat, dar și ai unor organizații nonguvernamentale și inițiative locale care joacă deja un rol important în ecosistemul local și își doresc să se implice, prin proiectele desfășurate, în îndeplinirea obiectivelor M100.

Evenimentul a fost deschis cu un discurs ținut de Allen Coliban, primarul în funcție a Brașovului. Acesta a declarat în cadrul conferinței că Brașovul se va înscrie în cursa pentru cele 10 orașe românești neutre din punct de vedere climatic.

Citeste și:  Complex de vile tip chalet scandinav în curs de construire lângă Brașov

Secretarul de Stat MIPE Ovidiu Cîmpean, Președintele Ordinului Arhitecților din România Ștefan Bâlici și Anamaria Răvar, Expert de proiecte la UEFISCDI au prezentat în prima parte a conferinței obiectivele Misiunii M100, contextul european, oportunitățile pe care orașele le pot accesa prin programele Platformei M100 și viziunea pentru tranziția verde a orașelor care dezvoltă planuri de acțiune.

În continuarea programului a fost organizată o masă rotundă cu reprezentații administrațiilor locale din zona centrală a României și un panel cu reprezentanții unor organizații și inițiative din regiune care contribuie la misiunea orașelor inteligente și neutre din punct de vedere climatic.

Înainte de încheierea Conferinței M100 Brașov, Dragoș Jaliu, Managing Partner pentru Consolid8 și fonduristructurale. ro, a discutat despre modul în care crowdfunding-ul civic poate ajuta la stimularea creativității în comunitățile urbane.

Citeste și:  Astăzi va fi închis accesul înspre și dinspre str. N. Titulescu, în intersecția Bulevardului 15 Noiembrie cu Str. Castanilor

În paralel, pe parcursul a două zile, a fost organizat și laboratorul de inovare urbană participativă UrbanLab for Green Cities. Cinci echipe au colaborat cu mentori din domenii diverse și au venit cu soluții pentru orașe sustenabile. De asemenea, Ordinul Arhitecților din România și Asociația De-a Arhitectura au susținut un workshop intitulat

„Tineri pentru neutralitate climatică”. Scopul workshop-ului a fost să-i informeze pe elevi și studenți despre Misiunea orașelor inteligente și neutre climatic, dar și să-i inspire să ia măsuri pentru a sprijini obiectivele acestei Misiuni.

Următoarele opriri ale Caravanei M100 sunt: Timișoara (8-9 iulie), Buzău, Iași (29-30 iulie) și Constanța (12-13 august).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.