Brașovul este în topul județelor cu cei mai mulți minori trimiși în judecată

Un raport recent a scos la iveală o situație îngrijorătoare: județul Brașov se află pe podiumul județelor cu cel mai mare număr de minori trimiși în judecată. Datele au fost aduse în atenție după un caz șocant petrecut în București, unde un minor, aflat sub influența substanțelor și fără permis, a provocat un accident mortal.

Potrivit statisticilor, peste 3000 de minori au fost trimiși în judecată anul trecut în întreaga țară, iar Brașovul se situează pe o poziție fruntașă, după București și Cluj. Mai mult, aproape 15% dintre acești minori se aflau în arest preventiv la momentul trimiterii în judecată.

Care sunt cauzele pentru care minorii ajung să comită fapte atât de grave dezvăluie psihologul Maria Teherciu: „În primul rând, educația din familie. Părinții nu mai au timp să se ocupe de acești copii, iar ei aderă la grupuri infracționale, pentru că acolo sunt ei valorizați. Un al doilea factor ar fi accesul la rețelele de socializare sau internet, unde găsesc informații nu tocmai corecte pentru vârsta lor și care îi îndeamnă să facă anumite fapte pe care ei n-au discernământ în a ști dacă sunt corecte sau nu. Un al treilea factor este societatea, ar trebui să existe niște programe în ceea ce privește copiii și nu în ultimul rând școala”, citat de Radio România Brașov FM, aici.

Citeste și:  USR propune lege prin care universitățile să asigure 75% din locurile pentru stagii de practică studenților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.