Brașov, Sibiu și Timiș sunt județele în care s-a construit cel mai mult în ultimii ani

 Judeţe precum Braşov, Sibiu şi Timiş, cărora li se alătură Bucureştiul, au bifat creşteri de două, de trei sau chiar de cinci ori ale stocului de case şi apartamente livrate anual în 2020 comparativ cu 2010, potrivit datelor disponibile pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică, informează Ziarul Financiar.

Numărul de locuinţe livrate anual în fiecare judeţ al ţării ne arată creşterile spectaculoase din unele judeţe ale României. Vorbim aici despre Braşov cu un +139% de locuințe construite și livrate în 2020 faţă de 2010, Sibiu cu peste 100%. Cea mai mare creștere este în județul Timiș cu + 223%. Pe de altă parte extistă și județe unde am înregistrat scăderi, precum Vrancea cu minus 50%, Suceava cu minus 52% Neamţ minus 51%. Aceste scăderi de peste 50 de procente ne arată de fapt o tendință de depopulare a Moldovei. Știm că mulți au emigrat în alte zone ale țării sau în alte state, potrivit sursei citate.

Citeste și:  1 milion de luminițe pe străzile Brașovului: pe 30 noiembrie începe Magia iernii la Brașov

Creșterile ne arată gradul de dezvoltare rezidenţială, economică şi socială, cât şi apetitul oamenilor de a devenenii propietari. Astfel, acolo unde se face business şi unde investitorii sunt interesaţi să construiască, românii vor să trăiască, să-şi găsească locuri de muncă şi să întemeieze familii, scrie Ziarul Financiar.

Sursa, zf.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.