Brașovenii, invitați să se reconecteze la artă și la tehnologie, prin ACT ART, la Centrul Reduta

În perioada 13 – 18 noiembrie 2023 brașovenii sunt invitați să se reconecteze la artă și la tehnologie, prin proiectul implementat de Centrul Cultural Reduta: ACT ART, aflat la cea de-a doua ediție. Evenimentele propuse în seria acțiunilor de educație culturală și artă comunitară se adresează publicului interesat de dans contemporan și pasionat de teatru virtual, respectiv de animație.

În săptămâna 13 – 17 noiembrie, între orele 10.00 și 14.00, artistele Oana Băluță, Virginia Negru și Smaranda Găbudeanu organizează o serie de ateliere gratuite în care se concentrează pe concepte, precum transformarea dansului în mișcare poetică – Poetic Movement, construcția unui solo, observarea dansului în corpul nostru și modul în care mișcarea ne schimbă. 

Indiferent de nivelul de experiență în acest domeniu vă invităm să vă înscrieți în acest program de explorare a mișcării și dansului, Noiembrie Performativ în care veți intra într-un proces de cunoaștere a dansului ca act poetic, performativ.

Această săptămână de ateliere se va încheia în data de 17 noiembrie, la ora 19.00 cu un spectacol cu publicul pe scenă în care toți cei prezenți la ateliere vor reuși să ilustreze prin corp, parcursul performativ colectiv.

Citeste și:  Naţionala de handbal feminin a României, învinsă de echipa Danemarcei cu 39-23, la Campionatul Mondial

Tot în data de 17 noiembrie, în intervalul orar 11.00 – 15.00, amatorii de teatru virtual sunt invitați să afle povestea Micului Prinț, prin intermediul unei căști de realitate virtuală.

Teatru VR 360 va amplasa o insula VR cu varianta digitală Micul Prinț – VR 360 după Antoine de Saint Exupéry în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Participarea este gratuită pe bază de înscriere la adresa de email: centrulculturalredutabv@gmail.com sau la numărul de telefon: 0268 419 706.

Micul Prinț VR 360 vă transpune în inima poveștii și veți privi jocul actoricesc prin prisma unui personaj. 

Versiunea VR360 a spectacolului „Micul Prinț” este adaptată în această tehnologie de echipele celor de la Popas Production, Loop Virtual Reality și Augmented Space Agency.

Proiectul ACT ART se va încheia cu Gala de Premiere a Concursului Național de Animație WORLD OF ANIMATION, ediția a II-a în data de 18 noiembrie, la ora 19.00. Vor fi prezentate cele 16 producții de scurtmetraje de animație realizate atât de către freelanceri, cât și de către studiourile de animație din țară.

Citeste și:  Celebra operetă, „Liliacul”, de Johann Strauss-fiul, îi va bucura pe brașoveni în acest weekend

Concursul Național de Animație WORLD OF ANIMATION s-a desfășurat în perioada 12 iunie – 10 octombrie a acestui an și aduce în atenția publicului, povești emoționante din anii 90′, povești despre frământările oamenilor, dar și despre personaje care trăiesc pe o altă planetă.  

Vă invităm să-i susțineți pe cei 16 concurenți și să vizionați producțiile lor în sala de spectacole a Centrului Cultural Reduta, ținând cont și de criteriul de clasificare al acestor scurtmetraje: AP-12.

Au intrat în concurs:

 • CĂLIMAN VALERIU, freelancer – Pop
 • CÂRCIOVA ADRIAN, Baboon Studio SRL – Maximiliam, Mileuri&Bibelouri
 • CAVADIA ALINA, UNATC – Asistență pufoasă
 • COSTACHE MIRUNA-ELENA, UNATC – Trick or Treat
 • DĂNCIULESCU VERONICA ȘTEFANIA, Facultatea de Arte și Design Timișoara – Secunda fericirii
 • FAZAKAS SZABOLCS, ASOCIAȚIA CULTURALĂ VISUS, Legendarium Animation Studio – Uriașii Tisei
 • GEORGE ve GÄNAEAARD, HORIA CUCUTĂ, MC Pătrat Film SRL – Thank you for your teeth!
 • GHEORGHE ALINA, UNATC – Degete de sticlă
 • GHERGHEVICI CĂLIN, UNATC – Vecinul
 • IVAȘCĂ EMY-MIREL, freelancer – Zidane Roulette
 • MICORICI ANDREI-RĂZVAN – Uniform
 • MIHOLCSA DÁVID-LEHEL, freelancer – Cuibul cristelului de câmp
 • POP IOANA LAURA, Camera-etc – Miroir
 • SOCOR RUXANDRA, UNATC – Nu mă uita
 • SPRIANU ANDREI, freelancer – Amnesia Escape
 • TUDOSE RAREȘ, UNATC – Barza
Citeste și:  5 decembrie - Ziua Internațională a Voluntarului. Aproximativ 10.000 de voluntari sunt înscriși pe platforma Voluntariat Brașov

Cine sunt finaliștii și cine va pleca acasă cu Marele Premiu în valoare de 4.500 lei, veți afla doar la Gala de Premiere.  Premiile vor fi înmânate de reprezentanții juriului: Ovidiu Georgescu, regizor, profesor universitar doctor, Elena Ciolacu, câștigătoarea Marelui Premiu „WORLD OF ANIMATION” ediția I, 2022 și de Estera Oșorhan, artist vizual brașovean.

Indiferent de vârstă, în perioada 13 – 18 noiembrie 2023 vă veți regăsi în cadrul Proiectului ACT ART implementat de Centrul Cultural ,,Reduta” prin Serviciul Programe Culturale și veți beneficia astfel, în mod gratuit, de o săptămână de explorare artistică, de o experiență unică cu MICUL PRINȚ VR 360 și veți descoperi scurtmetrajele emoționante, dar și câștigătorii concursului de animație. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.