Brașovenii sunt invitați la cel mai important eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și sustenabilității urbane. Consolid8 Festival, în perioada 22-24 septembrie, la Teatrul Sică Alexandrescu

S-a terminat vara, dar nu și evenimentele faine care aduc educația și distracția împreună la o nouă ediție consolid8 Festival în Brașov. În perioada 22-24 septembrie, consolid8 Festival te invită să vii cu prietenii și familia la Teatrul Sică Alexandrescu la cel mai important eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și sustenabilității urbane.

La consolid8 Festival îi puteți întâlni pe oamenii care schimbă lumea, spekeri renumiți internațional, experți și antreprenori de succes care vin, în premieră, pe sâmbătă 23 septembrie în Brașov. Veți afla de la Neil Harbisson, primul cyborg din lume, cum tehnologia l-a ajutat să distingă din nou culorile cu ajutorul frecvențelor. Descoperiți de la celebrul arhitect Daan Roosegaarde care este secretul din spatele celui mai mare purificator de aer din lume și cum poate și Brașovul să aibă pavaje care luminează noaptea pe bază de energie solară.

În cadrul evenimentului puteți testa ultimele gadget-uri în materie de tehnologie, robotică, biciclete și mașini electrice, relaxează-te la proiecția de film în aer liber și vezi care e treaba cu sustenabilitatea și tehnologia la ateliere super interactive unde puteți să învățați lucruri de la turnat lumânări din ulei reciclat până la cum se manipulează datele în JavaScript.

Biletele la eveniment sunt gratuite în limita locurilor disponibile și pot fi accesate de pe site-ul consolid8.ro. Rezervă-ți locul la consolid8 Festival primul eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și sustenabilității.

consolid8 Festival, primul eveniment din România dedicat tehnologiilor verzi și dezvoltării urbane durabile, anunță cu entuziasm cea de-a doua ediție, Green Vision – Impactful Solutions, care va avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov în perioada 22-24 septembrie 2023.

Citeste și:  Primul Mega Festival din Dubai va avea loc în perioada 15 - 18 februarie 2024, la Expo City Dubai

consolid8 Festival aduce conceptele sustenabile mai aproape de oameni și afaceri, facilitează accesul la educație, informare și soluții verzi, fapt pentru care biletele la eveniment vor fi gratuite în limita locurilor disponibile și pot fi obținute prin înregistrare la: https://www.consolid8.ro/festival/talks.

Explorarea soluțiilor verzi și conectarea cu experții: La consolid8 Festival, participanții vor avea oportunitatea de a explora noile tendințe din domeniul tehnologiilor verzi și de a se conecta cu experți și vizionari ai sustenabilității. Evenimentul aduce împreună un grup impresionant de speakeri invitați, recunoscuți la nivel internațional pentru contribuțiile lor în domeniul tehnologiilor verzi. Printre aceștia se numără personalități de excepție, precum Neil Harbisson și Daan Roosegaarde, care vor împărtăși perspective valoroase în cadrul secțiunii „Talks” din a doua zi a festivalului.

Inovație și design pentru un mediu urban sustenabil: Daan Roosegaarde, artist, designer și antreprenor olandez, este renumit internațional pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește viitorul designului și infrastructurii în spațiile publice, cu accent deosebit pe domeniul energetic. Prin proiectele sale, Roosegaarde explorează modalități creative și tehnologice de a utiliza resursele naturale într-un mod sustenabil și eficient. El este creatorul celui mai mare purificator de aer din lume, a autostrăzii inteligente pe bază de lumini și marcaje fosforescente și a celui mai circulat pavaj de biciclete care se încarcă cu energie solară și luminează pe timp de noapte.

Depășirea limitelor umane prin tehnologie: Neil Harbisson, cunoscut ca fiind primul om-cyborg, este un pionier în utilizarea tehnologiei pentru a depăși limitele umane. Harbisson, care suferă de achromatopsie totală a dezvoltat implantul cibernetic care îi permite să transforme culorile în sunete și datorită căruia are o  modalitate unică de a experimenta mediul înconjurător. El este un promotor al diversității umane și al posibilităților de extindere a capacităților noastre prin tehnologie.

Citeste și:  Egiptul negociază cumpărarea a un milion de tone de grâu din Rusia

Discuții captivante despre viitorul sustenabil: Seria de discuții „Talks” include și alte personalități din mediul antreprenorial și de business din România, care vor aborda subiecte de interes major precum energii regenerabile, eficiență energetică, gestionarea resurselor naturale, soluții pentru construcții durabile, antreprenoriat și know-how în lumea business-urilor verzi, inovare socială și surse de finanțare în tranziția digitală. Aceste discuții vor aduce în prim-plan modalități concrete de promovare a unui oraș sustenabil și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Brașov și România. Printre vorbitorii care își vor împărtășii cunoștințele cu participanții de eveniment se află și: Sebastian Burduja- Ministrul Energiei, Allen Coliban- Primarul Municipiului Brașov, Tuan Trinh- Directorul Regional al EIT Digital, Adrian Curaj- Directorul General UEFISCDI, Paula Herlo – producătoarea emisiunii România Te Iubesc, Claudiu Butancu- co-fondatorul EFdeN, Bogdan Micu- investitor și CEO Alpin SUN și mulțu alții. Lista speakerilor și agenda poate fi regăsită pe site: https://www.consolid8.ro/festival/talks

Interacțiune, experimentare și networking: consolid8 Festivalul creează un spațiu unic care, pe lângă zona de Talks, va include ateliere educative pentru copii pe teme precum economie circulară, case pasive și robotică, un Hackathon dedicat tehnologiilor, evenimente satelit pe teme precum Design Thinking, Product Development, Webdesign și Front-end Development, precum și o zonă de interactivă de activări unde vizitatorii pot experimenta ultimele trenduri în materie de soluții verzi.

Citeste și:  Câinii Saint Bernand nu vor mai fii folosiţi pentru intervenţiile montane. Elveția a decis să îi utilizeze în sectorul social

Ateliere pentru copii de vineri până duminică unde cei mici vor învăța despre sustenabilitate, vor face lumânări decorative din ulei reciclat, noi accesorii din haine vechi, vor putea participa la ateliere de robotică, vor proiecta și construi prima lor casă pasivă în miniatură, vor interacționa cu roboți și vor învăța să programeze joculețe pe calculator și multe altele.

Adulții  nu sunt nici ei uitați când vine vorba de educație și îmbunătățirea skill-urilor profesionale. În timpul zilei de vineri vor avea loc evenimente satelit în care participanții vor învăța despre construirea de orașe sustenabile, despre gândirea strategică, cum se dezvoltă cu succes un produs, cum se pot construi comunitățile energetice în România și cum se manipulează și validează datele într-o aplicație ReactJS. 

Pe parcusul celor 3 zile de eveniment, participanții au șansa de a interacționa cu activări în domeniul tehnologiei, de a testa diverse gadget-uri, biciclete și trotinete electrice, ultimele modele de mașini electrice din gama Mercedes, de participa la tombole și a multe alte surprize.

Pentru iubitorii de filme, lângă Teatrul Sică Alexandrescu va fi organizat și un cinema outdoor unde va putea fi vizionat în premieră în Brașov, filmul Why we cycle, o producție specială care aduce mobilitate urbană mai aproape de brașoveni.

Participarea la întregul eveniment este gratuită și se face prin rezervarea unui bilet de pe site-ul https://www.consolid8.ro/festival/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.