Brașovul este al doilea din România ca număr de firme care și-au suspendat activitatea în ianuarie 2023

Județul Brașov este al doilea din țară, după municipiul București, ca număr de firme care și-au suspendat activitatea în ianuarie 2023. Creșterea numărului de firme care și-au suspendat activitatea în prima lună a acestui an, față de ianuarie 2022, este substanțială, aceasta fiind de aproape 50%.

“Raportându-ne la anul 2022, per tot anul au fost radiate 2.260 de persoane fizice autorizate, întreprinderi familiale, întreprinderi individuale și societăți comerciale. Față de anul 2021, a fost o dinamică de 4,15%. Raportându-ne numai la luna ianuarie 2022, avem un număr de 217 radieri, iar în luna ianuarie 2023 – 196 radieri. Avem o dinamică de – 9,68%”, a precizat pentru Radio România Brașov FM, reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Alina Groșanu.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

În ce privește numărul de profesioniști activi, județul Brașov este pe locul 8 în țară, după municipiul București și județele Cluj, Timiș, Ilfov, Bihor, Constanța și Iași. În județul Brașov erau activi la 31 ianuarie acest an peste 51.000 de profesioniști, notează Radio România Brașov FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.