Brașovul este în topul celor mai inspiraționale orașe din România în 2024

Brașov este în topul celor mai inspiraționale orașe din România în 2024. Scopul topului, în care orașul nostru este pe a doua poziție, este să identifice câteva localități unde s-au întâmplat lucruri interesante în ultimii ani, și ce ar putea servi ca exemplu pentru alții. Topul se bazează pe experiența echipei UrbanizeHub.

Cei care au realizat topul spun despre orașul nostru:

„Brașov este unul din orașele din România unde administrația locală a înțeles atât importanța unui sector privat puternic, cât și importanța agendei verzi. Brașovul organizează de câțiva ani Forumul Orașelor Verzi și și-a asumat agenda verde înainte să fie „cool” în România.

Citeste și:  Alexandru Bologa este campion paralimpic la judo

De asemenea, conducerea administrației brașovene a realizat că Brașovul nu trebuie să se culce pe lauri și să se bucure numai de banii făcuți din turism (un sondaj al Băncii Mondiale indică faptul că Brașovul este considerat de către români cel mai frumos oraș din România, iar TripAdvisor a inclus Brașovul între primele 25 destinații turistice pentru 2024 și i-a dat premiul „Best of the Best”) și încearcă în mod activ să aducă la nivel local firme în sectoare cu valoare adăugată mai mare.

Momentan, Brașovul este printre puținele orașe din România ce participă activ la târgurile pentru investitori din Vest, precum Expo Real. De asemenea, administrația este printre cele mai active în România în domeniul regenerării urbane și au pornit mai multe proiecte, în oraș și în zona metropolitană, ce vizează convertirea unor zone urbane în hub-uri de dezvoltare”.

Citeste și:  Chirurgia robotică devine un standard în medicina românească

Topul este condus de Cluj, iar după Brașov, mai sunt prezente: Iași, Oradea, Sectorul 6, Sectorul 2, Reșița sau Buzău. Link către articol în primul comentariu.

Conform celor de la UrbanizeHub, Brașovul poate inspira și alte localități din România:

  • Să își asume în mod activ o agendă verde și să se racordeze la prioritățile mondiale;
  • Să încerce în mod activ să atragă noi investiții la nivel local și să facă tranziția la sectoare cu valoare adăugată mai mare;
  • Să își asume proiecte complexe de regenerare urbană, ce pot funcționa ca și catalizatori pentru dezvoltarea orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.