Brașovul este pe locul II la capitolul turism, în primele 6 luni ale anului

Brașovul își consolidează poziția de lider în industria turismului românesc. Conform datelor Direcției Județene de Statistică Brașov, orașul s-a clasat pe locul al doilea la nivel național în primele șase luni ale anului, cu o creștere de 11,5% a numărului de turiști, transmite Radio România Brașov.

Doar București a înregistrat un număr mai mare de vizitatori, iar Constanța ocupă poziția a treia în acest clasament. La nivel regional, județul Brașov se situează pe primul loc în Regiunea Centru, cu o pondere de 48,3% din totalul turiștilor.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 24,7% în perioada menționată, indicând o cerere constantă pentru serviciile hoteliere din zonă. Deși numărul total de sosiri a rămas aproximativ constant față de aceeași perioadă a anului trecut, structura turiștilor s-a diversificat.

Citeste și:  Controale în piețele agro-alimentare „Dacia” și „Tractorul” și la Oktoberfest! Amenzi în valoare de 60.000 de lei

Principalele țări de proveniență a turiștilor străini au fost Germania, Republica Moldova și Israel, ceea ce subliniază atractivitatea destinației atât pentru europeni, cât și pentru turiști din alte zone ale lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.