Brașovul găzduiește expoziția inedită „FĂRĂ TITLU” – 50 de artiști clujeni la poalele Tâmpei

Centrul Cultural Apollonia, în colaborare cu Asociația Culturală Artessentia, vă invită sâmbătă, 22 iunie, la ora 17:00, la vernisajul expoziției „FĂRĂ TITLU”, un eveniment artistic de excepție care reunește 50 de artiști clujeni de renume.

Expoziția, găzduită în spațiul generos al Centrului Cultural Apollonia, prezintă o colecție impresionantă de lucrări semnate de artiști și dascăli ai Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, alături de colegi din diverse domenii ale artelor vizuale.

Conf. Univ. Dr. Andrei Florian, unul dintre curatorii expoziției, subliniază diversitatea tematică și conceptuală a lucrărilor expuse, o adevărată explozie de culoare, formă și lumină ce invită la interpretări personale și profunde.

Citeste și:  Brașovul, în etapa finală de selecție pentru Misiunea UE 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic

„Expun aici artiști și dascăli ai UAD Cluj, dar și colegi artiști din toate domeniile artelor vizuale, din afara Universității, liber profesioniști sau dascăli la rându-le în școli și licee din orașul de sub Feleac. Cu toții, expozanții de azi, avem o tulpină cu o origine comună: Universitatea de Arte din Cluj în ale cărei ateliere s-au școlit de-a lungul multor generații, rezultând pleiade întregi de dascăli și artiști astăzi renumiți și recunoscuți ca fiind de mare ținută artistică”, spune conf. univ. dr. Andrei Florian.

„FĂRĂ TITLU” este o expoziție care depășește convențiile și etichetele, oferind publicului libertatea de a explora și de a descoperi semnificații proprii în fiecare operă de artă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.