Brașovul inaugurează un templu al istoriei sportive: Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan

Un nou muzeu al Braşovului îşi deschide porţile pentru publicul de toate vârstele, pentru iubitorii sportului şi ai muntelui, pentru pasionaţii competiţiilor de ieri şi de azi, pentru toţi cei care preţuiesc valorile olimpismului şi cred că prin intermediul sportului sunt modelate caractere: Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan!

Cea mai nouă secţie a Muzeului Judeţean de Istorie Braşov şi cea mai tânără instituţie culturală a judeţului nostru îşi deschide porţile într-o clădire emblematică a Braşovului, un monument istoric datând din 1896.

La 128 de ani de la „petrecerea costumată” pe gheaţă din 19 ianuarie 1896, care a marcat inaugurarea clădirii Olimpia ca sediu al Reuniunii de patinaj din Brașov, Olimpia renaşte ca aşezământ muzeal a cărui dată inaugurală este 22 martie 2024, marcată tot printr-o „petrecere costumată” pe gheaţă.

Citeste și:  Brașovul celebrează 146 de ani de muzică simfonică: Ziua Filarmonicii Brașov

Brașovenii sunt invitați la Olimpia să viziteze noul muzeu, să se bucure de această realizare de excepţie – marca Muzeul Judetean de Istorie Brasov şi să fie martori la scrierea istoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.