Brașovul își menține poziția de lider în topul destinațiilor turistice din România

Brașovul își menține poziția de lider în topul destinațiilor turistice din România, ocupând locul al doilea la numărul de turiști în primele patru luni ale anului 2024, după București. Datele furnizate de Direcția Județeană de Statistică Brașov arată că peste 12% dintre turiștii din România au ales să viziteze județul Brașov în această perioadă, transmite Radio România Brașov FM.

Chiar dacă numărul turiștilor a scăzut cu 1,2% față de aceeași perioadă a anului trecut, județul Brașov a înregistrat un indice de utilizare netă a capacității de cazare de 24,2% în perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024. Acest lucru indică faptul că Brașovul rămâne o destinație atractivă pentru turiști, atât din țară, cât și din străinătate.

Citeste și:  Paşi importanţi realizaţi pentru implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) la nivelul judeţului Braşov

Printre turiștii străini care au vizitat Brașovul în primele patru luni ale anului, cei mai mulți au provenit din Republica Moldova (5.280), urmați de Germania (aproape 4.000) și Israel (peste 3.100).

Popularitatea Brașovului ca destinație turistică se datorează în mare parte atracțiilor sale diverse, care includ atât obiective culturale și istorice, precum Castelul Bran și Biserica Neagră, cât și peisaje montane impresionante, ideale pentru drumeții și sporturi de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.