Brașovul, prima municipalitate care își va produce energia electrică necesară din surse regenerabile

Primăria Brașov se află în pragul unei transformări semnificative, devenind primul oraș din România care își va asigura aproape 90% din necesarul de energie electrică din surse regenerabile. Cu ajutorul unui parc fotovoltaic de 20 MW, amplasat în cartierul Stupini, Brașovul își va reduce amprenta de carbon și va deveni un model de sustenabilitate în țară.

Lucrările la acest proiect masiv sunt în toi și se estimează că vor fi finalizate în luna următoare. Odată cu punerea în funcțiune a parcului fotovoltaic, se va asigura energia necesară pentru școli, clădiri publice și iluminatul stradal, contribuind la reducerea dependenței orașului de sursele tradiționale de energie.

Citeste și:  The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est

Primarul Allen Coliban a evidențiat importanța acestui proiect pentru oraș, subliniind că Brașovul devine nu doar mai prietenos cu mediul, ci și mai independent energetic. Cu peste 30.000 de panouri solare și o putere de 20 MW, acest parc fotovoltaic este un exemplu de inovație și progres în ceea ce privește utilizarea energiei regenerabile.

Finanțat în proporție de 45% cu fonduri nerambursabile europene, acest proiect demonstrează angajamentul administrației locale pentru dezvoltare durabilă și protecția mediului înconjurător. Brașovul nu numai că reduce emisiile de carbon, dar va beneficia și de economii semnificative pe termen lung, contribuind la promovarea unei economii verzi și a unei comunități mai sănătoase și mai prospere.

Citeste și:  Transilvania Blues Festival aduce staruri internaționale la Brașov, în exclusivitate și pentru prima data în România @ 27-28 septembrie

One thought on “Brașovul, prima municipalitate care își va produce energia electrică necesară din surse regenerabile”

  1. Un proiect de viitor, un proiect care nu numai ca reduce emisiile de carbon, dar aduce economii semnificative bugetului primăriei! Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.