Brașovul va găzdui trei olimpiade naționale școlare în luna aprilie

Trei etape naționale ale olimpiadelor școlare vor fi organizate la Brașov la finalul lunii aprilie: Olimpiada Națională de Fizică, Olimpiada Națională de Istorie și Olimpiada Națională de Religie.

Olimpiada Națională de Fizică va avea loc în perioada 21-26 aprilie și va reuni peste 500 de elevi și profesori din toată țara. Competiția se va desfășura în trei centre de concurs: Colegiile Naționale „Andrei Șaguna”, „Unirea” și Liceul „Andrei Mureșanu”.

Olimpiada Națională de Religie va avea loc în perioada 24-28 aprilie și va reuni peste 200 de elevi din țară. Pe lângă proba scrisă, competiția va include și deplasări la mănăstiri din județul Brașov.

Citeste și:  Până pe 30 aprilie sunt deschise înscrierile pentru a obține un permis gratuit de călătorie cu trenul Discover EU

Olimpiada Națională de Istorie va avea loc în perioada 27 aprilie – 1 mai și va reuni peste 450 de elevi la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.

Pentru organizarea olimpiadelor, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a solicitat sprijinul financiar al municipalității, în valoare totală de 300.450 de lei. Municipalitatea brașoveană propune o finanțare de la bugetul local de 219.925 de lei. Propunerea va fi discutată în ședința de plen a Consiliului Local din 29 martie.

Organizarea olimpiadelor naționale la Brașov este o oportunitate importantă pentru oraș de a promova educația și de a se afirma ca un centru cultural și academic de referință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.