Brașovul va găzdui un cros special dedicat Zilei Olimpice și viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris

Cu mic, cu mare, la alergare! Toți iubitorii de mișcare, fie că sunt începători sau profesioniști, sunt invitați la sfârșitul acestei săptămâni la cros! Întrecerea marchează celebrarea Zilei Olimpice și a apropiatelor Jocuri Olimpice de la Paris.

Alergătorii se vor întrece în 5 curse cu start din Piața Sfatului din Brașov. Categoriile de vârstă la care se pot înscrie doritorii sunt 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15-19 ani și 20+, feminin și masculin. Distanțele diferă în funcție de categorie: 600, 800, 1500, 2500 și 3000 de metri. Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi va premia pe primii 3 clasați la fiecare categorie cu câte o bicicletă (Locurile I), câte o trotinetă (Locurile II) și câte o rachetă și mingi de tenis (Locurile III).

Citeste și:  Vizite gratuite la Muzeul Național Cotroceni, de Zilele Europene ale Patrimoniului

Toți participanții vor primi tricourile oficiale ale Crosului Național Ziua Olimpică, iar cei care termină cursele vor primi medalia de finisher.

Înscrierea participanților este gratuită și se poate face online aici sau în Piața Sfatului în ziua competiției, în intervalul 9.00 – 10.30. La ora 11.00 începe prima cursă (600m), urmată de starturile de la 11.15 (800m), 11.30 (1500m), 11.45 (2500m) și 12.00 (3000m).

După ultima cursă, în jurul orei sportivii și publicul care i-a încurajat pe aceștia sunt invitați la un program artistic. Ansamblul de dansuri grecești ”Efthymos” și apoi trupa de gimnastică ritmică ”Carla Ritmic Gim” vor pregăti atmosfera pentru premierea câștigătorilor din cele 5 curse.

Citeste și:  Lumea veche a satului, readusă la viață cu ajutorul arhivelor. Proiect cultual inedit în Țara Făgărașului

La final, în semn de apreciere pentru efortul depus de participanții la cros și de suporterii lor, formația ”The Citybreakers” va ține un concert extraordinar.

Traseele exacte și alte date importante pentru participanții vor fi comunicate alergătorilor în Piața Sfatului, înaintea începerii crosului.

Crosul este organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român, cu sprijinul Primăriei Brașov și în colaborare cu CSM Corona Brașov, Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane – Universitatea Transilvania, Liceul cu Program Sportiv, Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov, Poliția Locală Brașov și alte instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.