Brașovul vrea să organizeze Jocurile Olimpice de Tineret în 2028

Angajament important. Ionuț Stroe, ministrul interimar al Tineretului și Sportului, susține că România este pregătită pentru organizarea unui eveniment major, de nivelul Jocurilor Olimpice de Tineret.
Modul în care s-au desfășurat și cum se defășoară lucrurile în Brașov, poate permite, peste câțiva ani, înscrierea „realistă” într-o astfel de cursă. Ionuț Stroe anticipează că orașul poate începe demersurile odată cu deschiderea perioadei de candidaturi la Jocurile Olimpice de Tineret din 2028. Brașov a mai încercat să organizeze și în 2024, dar a pierdut în detrimentul orașului Gandwon, Coreea de Sud.
„Având un astfel de masterplan, lucruri concrete care ţin de îmbunătăţirea infrastructurii sportive, generând în aceeași măsură interes, cât şi un lucru foarte important pentru imaginea acestei ţări, este o carte de vizită impresionantă ceea ce se va întâmpla. Atât în raport cu interesele noastre, de a găzdui competiţii internaţionale, dar mai ales pentru a primi, aici, în Brașov, turişti, pentru a avea infrastructura necesară practicării sportului de performanţă, dar şi de masă. E un lucru extraordinar de bun.
CIO a schimbat filosofia în stabilirea oraşelor gazdă pentru competiţiile importante şi a decis un nou mod de lucru; un dialog permanent al celor care doresc obținerea organizării competiţiilor importante. În funcție de acest dialog pe care autorităţile trebuie să-l facă permanent cu CIO, dezvoltăm în mod sustenabil infrastructura sportivă şi turistică. Îndată ce vom fi pregătiţi, trecem la următoarea etapă, de dialog structurat pe eveniment.
(N.r: pierderea organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret de către Brașov). Nu este o dezamăgire, este doar o etapă normală. Trebuie să învăţăm să discutăm cu CIO, să-i chemăm pe reprezentanți aici, să lucrăm împreună(…). Trebuie să îndeplinim anumite condiţii, cum ar fi cele de infrastructură sportivă, de transport și turism.
Eu sunt foarte optimist, și cred că Braşov este pregătit, din punct de vedere al investiţiilor şi al tuturor lucrurilor care se desfășoară în acest moment aici, pentru a target-a, de exemplu, organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din anul 2028.” , a spus Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.
Până să candideze la organizarea Olimpiadei, Brașov este gazda a două competiții internaționale de schi în luna februarie, FIS Children Trophy (12-13 februarie) și SES Race (18-21 februarie).
„Peste o sută de schiori din întreaga lume vor participa la două dintre cele mai mari competiții de schi alpin organziate la noi în țară. Este vorba despre FIS Children Trophy și FIS SES 2020 Race – două curse înscrise în caldendarul oficial al Federației Internaționale de Schi (FIS).
După trei ediții extrem de reușite ale concursului de schi alpin pentru copii și tineret, FIS Children Trophy, desfășurate începând cu februarie 2018, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, adaugă în palmares, în perioada 18 – 21 februarie 2020, o nouă competiție spectaculoasă de schi: FIS SES 2020 – adresată sportivilor din 19 țări, inclusiv România (…).” , se arata in comunicatul emis de organizatori.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.