Bursele școlare pentru elevi: Primele plăți încep pe 20 noiembrie, cu sume de 715 lei pentru merit și 477 lei pentru reziliență

Prima plată a burselor pentru anul școlar 2024-2025 va avea loc pe 20 noiembrie, acoperind lunile septembrie și octombrie. De la această dată, bursele vor fi distribuite lunar de către unitățile de învățământ, pe 20 ale fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei oficiale. Ministerul Educației virează sumele necesare pentru sute de mii de burse prin intermediul inspectoratelor școlare către școli.

Până la 20 octombrie, școlile au avut obligația de a trimite la inspectoratele școlare listele cu beneficiarii burselor și sumele necesare pentru plata burselor din lunile septembrie și octombrie.

Astfel, elevii vor primi prima tranșă a burselor școlare pentru primele două luni de cursuri pe 20 noiembrie, conform metodologiei stabilite pentru anul școlar 2024-2025.

Citeste și:  Analiză: Românii cheltuie de opt ori mai mult pe țigări și alcool decât pe educație

Bursele vor fi plătite lunar la data de 20 de către școli, iar dacă aceasta cade într-o zi nelucrătoare, plata se va efectua în ziua lucrătoare anterioară. Ordonatorii de credite sunt responsabili de asigurarea plății burselor la termen.

Cuantumul minim al burselor pentru anul școlar 2024-2025 este stabilit astfel:

  • Bursa de excelență: între 700 și 3.700 de lei, în funcție de tip;
  • Bursa de merit: 450 lei/lună;
  • Bursa de reziliență: 300 lei/lună;
  • Bursa socială și tehnologică: 300 lei/lună;
  • Bursa pentru mamele minore: 700 lei/lună.

Elevii vor primi 715 lei pentru bursa de merit pentru lunile septembrie și octombrie, în timp ce bursa de reziliență va totaliza 477 lei pentru aceleași luni.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat aproape 1.500 de situații de urgență

Plățile burselor sunt calculate în funcție de numărul de zile lucrătoare și vacanțe, ceea ce poate duce la fluctuații în sumele plătite lunar. Conform estimărilor pentru septembrie și octombrie, bursa de merit va fi de 343 lei în septembrie și 372 lei în octombrie, iar bursa de reziliență va fi de 229 lei pentru septembrie și 248 lei pentru octombrie.

Elevii de clasa a V-a vor începe să primească bursele de merit și de reziliență începând cu 20 februarie 2025, pentru luna ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.