Cadrele didactice din Brașov se implică în proiectul național de reducere a abandonului școlar

Ministerul Educaţiei Naţionale, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, cu Casele Corpului Didactic din judeţele Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiş şi din Municipiul Bucureşti, respectiv Inspectoratele Şcolare Judeţene Iaşi, Bihor şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, implementează în perioada 15.11.2017 – 14.11.2021 proiectul „CURRICULUM RELEVANT, EDUCAŢIE DESCHISÄ pentru toţi – CRED”, cod SMIS 2014+: 118327, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6: Educaţie şi competenţe, Prioritatea de investiţii 10.i Reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învăţare formale, nonformale şi informale pentru reintegrarea în educaţie şi formare.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

În acest context, începând cu ziua de 2 septembrie 2019 se va desfăşura activitatea de formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul primar, în toate locaţiile acreditate la nivel de proiect, astfel ca până la 30 octombrie 2019 pentru această serie de formare a cadrelor didactice să fie încheiat şi procesul de evaluare finală.

În perioada de înscriere pentru formarea cadrelor didactice din învăţământul primar (24 iunie – 1 august 2019) s-au depus, în judeţul nostru, peste 600 de dosare eligibile, iar prima serie, a cărei formare se va derula în perioada 02.09.2019-29.10.2019, are un grup ţintă format din 90 de cadre didactice. Cursurile se vor desfăşura în cele 3 locaţii acreditate de M.E.N. – Casa Corpului Didactic Iaşi, Filiala C.C.D. Paşcani şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Hîrlău şi vizează implementarea noului curriculum la clasele primare. Stagiul este structurat pentru 120 de ore (60 de ore face-to-face şi 60 de ore online) şi 30 de credite profesionale transferabile.

Citeste și:  Braconaj cu câini dresați și vânat ilegal, descoperit de polițiștii brașoveni

Menţionăm că grupul ţintă al Proiectului CRED este reprezentat, în totalitatea sa, de 55.000 de cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial, 15.000 din învăţământul primar şi 40.000 din învăţământul gimnazial, 50 % din mediul rural şi 50 % din mediul urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.