Călătorii cu boli contagioase vor fi evacuați din trenurile din România conform noului regulament

Pasagerii cu boli contagioase vor fi evacuați din trenurile din România conform noului Regulament privind transportul pe căile ferate. Anterior, aceștia puteau călători dacă rezervau întregul compartiment.

Conform modificărilor recente ale Regulamentului privind transportul pe căile ferate din România, publicate în Monitorul Oficial și pe site-ul Ministerului Transporturilor pe 25 iulie 2024, călătorii cu gripă sau alte boli vizibile considerate contagioase vor fi evacuați din tren, indiferent de locația acestora.

Noul regulament prevede că vor fi date jos din tren „persoanele care, din cauză de boală, pun în pericol sănătatea celorlalți călători. Persoanele care s-au îmbolnăvit pe parcurs și care necesită intervenții de urgență trebuie să fie transportate până la prima stație, unde li se acordă îngrijirile necesare. Acestor persoane li se restituie diferența dintre tarifele plătite și cele aferente pentru parcursul efectuat, pentru legitimația de călătorie, în condițiile prevăzute la art. 21”.

Citeste și:  Premii în valoare de 2.000 și 5.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la examenele naționale din 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.