Camera Deputaților aprobă înființarea a opt centre regionale de dezintoxicare și recuperare pentru dependenții de droguri

Camera Deputaților a adoptat ieri legea care prevede înființarea a opt centre regionale de dezintoxicare și recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Proiectul legislativ a primit o largă susținere, fiind înregistrată o singură abținere.

Deși inițiativa a fost salutată în ansamblu, unii deputați au subliniat importanța măsurilor de prevenție în lupta împotriva consumului de droguri. Deputatul liberal Ioan Cupșa, unul dintre inițiatorii proiectului, a explicat că legea propune o abordare complexă a problemei, incluzând prevenția, tratamentul, reintegrarea socială și sancționarea celor care încalcă legea.

„Pe de o parte, este evident că avem nevoie de prevenție, prevenția înseamnă educație, pe de o parte norme juridice, pe de altă parte, e nevoie de tratament. Fiind o boală, e nevoie de reintegrare, pentru că acești oameni sunt la limita excluderii din societate și trebuiesc reintegrați. Asta face această lege, prin aceste centre regionale de tratament și reintegrare sociale. Cei aflați în nevoie trebuiesc ajutați, așa cum cei care încalcă legea trebuie sancționați”, a declarat Ioan Cupşa, citat de Rador.

Citeste și:  Complex de vile tip chalet scandinav în curs de construire lângă Brașov

Centrele vor fi înființate în fiecare regiune de dezvoltare a țării și vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății. Acestea vor oferi servicii de dezintoxicare, consiliere psihologică, terapie ocupațională și programe de reintegrare socială.

Legea urmează să fie trimisă spre promulgare președintelui României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.