Campanie de sănătate gratuită pe litoral: Consultații de la specialiști pentru turiști

Litoralul românesc devine, pentru al patrulea an consecutiv, o destinație a sănătății. În perioada 12-17 august, turiștii aflați în stațiunile Olimp, Neptun, Jupiter, Saturn și Mangalia vor avea acces la consultații medicale gratuite oferite de specialiști în dermatologie, endocrinologie și pediatrie.

Inițiativa, denumită „Asumă-ți să fii sănătos!”, este organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie și Societatea Română de Pediatrie. Campania beneficiază de sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

36 de medici rezidenți și specialiști vor fi disponibili în corturi special amenajate pe plajă, în apropierea punctelor de observație Salvamar și SMURD. Consultațiile se vor desfășura în intervalele orar 09:00-12:00 și 15:00-18:00, cu excepția zilei de 17 august, când programul se va încheia la ora 12:00.

Citeste și:  Controale în piețele agro-alimentare „Dacia” și „Tractorul” și la Oktoberfest! Amenzi în valoare de 60.000 de lei

De ce să profitați de această campanie?

  • Prevenție: Consultațiile medicale permit depistarea precoce a unor afecțiuni și obținerea de recomandări pentru un stil de viață sănătos.
  • Accesibilitate: Serviciile sunt gratuite și ușor accesibile, fiind oferite chiar pe plajă.
  • Specialiști: Veți beneficia de sfaturile unor medici cu experiență în domeniile dermatologie, endocrinologie și pediatrie.

„Devenit deja un eveniment anual de tradiţie, campania de prevenţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila – ‘Asumă-ţi să fii sănătos!’ – revine anul acesta pe litoralul românesc pentru a oferi cât mai multe consultaţii medicale turiştilor aflaţi în această perioadă la Malul Mării Negre şi care vor alege să-şi sacrifice câteva zeci de minute din concediul de odihnă pentru o evaluare dermatologică, endocrinologică sau pediatrică şi în definitiv pentru siguranţa stării lor de sănătate” a declarat rectorul UMF „Carol Davila”, Viorel Jinga.

Citeste și:  The International University Fair, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud-Est

Rectorul UMF „Carol Davila” a adăugat că, având experienţa ediţiilor anterioare, când au fost înregistrate creşteri succesive ale numărului de turişti, anul acesta va fi depăşit recordul din 2023, când au fost 4.757 de consultaţii şi au fost depistate 39 de cazuri de suspiciuni legate de posibile afecţiuni tumorale de ordin dermatologic, multiple cazuri de hipertensiune arterială nediagnosticată până la acel moment sau cazuri de obezitate, dar şi de subnutriţie infantilă.

De la debutul campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!”- a UMF „Carol Davila” din Bucureşti, din luna august a anului 2021 şi până anul trecut, în cele trei ediţii consecutive s-au realizat 11.197 de consultaţii, în regim gratuit, în aproximativ 1.000 de ore în care medicii dermatologi, endocrinologi şi pediatri au interacţionat permanent cu turiştii care au apelat la serviciile medicale. Numărul total al consultaţiilor medicale înregistrate în cadrul campaniei în 2021 – 2.066 din care 913 – consultaţii de dermatologie pentru screening melanom; iar în specialitatea endocrinologie s-au realizat 709 consultaţii pentru screening sindrom metabolic şi 444 pentru screening osteoporoză, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.