Campanie filantropică la Biserica ‘Sfinții Trei Ierarhi’ din Brașov-Bartolomeu

Comunitatea parohială de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov-Bartolomeu reprezentată de cei doi preoți parohi, pr. Vasile Zărnescu și pr.dr. Daniel-Ilie Colceriu, a desfășurat în această perioadă de Crăciun activități social-filantropice pentru mai mulți copii proveniți din familii defavorizate din parohie, din localitățile Ojdula și 1 Mai Colonie dar și pentru elevii de la unitățile de învățământ aflate în apropierea bisericii (Grădinița nr 5 și Școala Gimnazială nr. 14), potrivit mitropolia-ardealului.

Campania de ajutorare a venit ca o continuare a activităților filantropice desfășurate anul trecut în localitatea 1 Mai Colonie și Holbav, jud. Brașov dar și în Valea Screzii și Valea Plopului unde peste 350 de copii aflați în grija părintelui Nicolae Tănase au primit numeroase daruri. Tot în această periodă au fost donate Centrului de asistență socială din cadrul Protopopiatului Brașov alte lucruri folositoare persoanelor cu dizabilități. “Este voia lui Dumnezeu în toate!

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Mă bucur nespus pentru că aceste acțiuni sociale au devenit tradiție pentru comunitatea noastră. Mereu le aduc la cunoștiință enoriașilor și prietenilor cuvintele învățate pe băncile facultății de la Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu: Dacă printr-o faptă de binefacere am făcut bucurie unor semeni de-ai noștri atunci și lui Dumnezeu i-am făcut o mare bucurie», iar ei devin de fiecare dată receptivi și ajută cu tot ce pot! Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viața crestină și pentru fiecare dintre noi. Pentru că la judecata din urmă Mântuitorul nu amintește de toate faptele bune, ci mai ales despre milostenie, care este fiica cea mai mare a iubirii creştine. Milostenia deschide ușa Împărăției lui Dumnezeu. Împreună cu rugăciunea şi postul, ea ne face bogați atât trupeşte cât mai ales sufleteşte. De aici şi îndemnul Sfântului Paisie Aghioritul de a fi milostivi, adică de a risipi pentru a deveni bogaţi duhovniceşte. Milostenia naşte milostenie, pentru că cel care îl miluieşte pe sărac, Îl împrumută de fapt pe Dumnezeu! Bineînțeles că toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără ajutorul oamenilor cu suflet nobil, iar pe această cale țin să mulțumesc din suflet prietenului Radu și comunității din Marea Britanie, bunului prieten Tudor Scoruș, colaboratorilor de la Fundația Bucuria Darului, doamnei profesoare de religie Emilia și educatoarei Nicoleta! Tot pe această cale îi mulțumesc și doamnei Liliana Condur pentru frumoasa acțiune desfășurată la sala noastră de mese unde a hrănit peste 40 de copilași. Bunul Dumnezeu să-i învrednicească de tot binele și să le răsplătească jertfa”, ne-a spus pr. dr. Daniel-Ilie Colceriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.