Când vom ajunge să parcurgem distanța de la Brașov la Sighișoara în doar 45 de minute cu trenul

Anul 2026 va marca un moment de referință pentru România, odată cu finalizarea celui mai mare proiect feroviar din țară, ce include tuneluri de 7 km care traversează Carpații. Constructorul grec responsabil de proiect a anunțat că lucrările la tunelul de la Ormeniș, parte a modernizării căii ferate dintre Brașov și Sighișoara, au început deja, conform antena3.ro.

Pentru săpăturile tunelurilor de la Ormeniș, se folosesc două utilaje specializate, numite „cârtițe” uriașe. „Tunelurile vor fi finalizate în ianuarie 2026, conform ultimului calendar. Cele două mașini de săpare a tunelurilor (TBM) sunt deja în funcțiune, iar alte două vor fi introduse pe șantier în septembrie 2024, astfel încât toate patru vor fi operaționale în acest an. Întârzierile au fost cauzate în principal de schimbările de proiectare. Este un proiect dificil, deoarece eforturile trebuie constant adaptate situației de pe teren, dar vom reduce întârzierile. Lotul 2 va fi finalizat înaintea loturilor 1 și 3, conform programului general al Ministerului Transporturilor”, a declarat Antonis Kyriakos, managerul general al firmei de construcții elene.

Citeste și:  ”ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME” se întoarce și anul acesta în școlile din județul Brașov

Odată finalizată modernizarea căii ferate Brașov-Sighișoara, trenurile vor putea circula cu viteze de până la 160 de kilometri pe oră, reducând timpul de călătorie de la peste 3 ore în prezent la doar 45 de minute. Acesta este cel mai mare proiect feroviar din România și include secțiuni de drum prin tuneluri de 7 și 5 kilometri lungime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.