Capcana de la Gara Brașov: Bărbaţi dornici de sex, ademeniți, drogați și jefuiți | VIDEO

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea inițială a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și, ulterior, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic, Secțiilor de Poliție Rurală Feldioara și Hoghiz, precum și a celor cinci secții de poliție urbane din cadrul Poliției Municipiului Brașov, au pus în aplicare, la data de 15 octombrie a.c., un mandat de percheziție domiciliară și șapte mandate de aducere, emise pe numele unor persoane vizate de săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie și fraude informatice.

Investigațiile au fost începute în cadrul unui dosar penal, după ce, în perioada septembrie – octombrie a.c., Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov a înregistrat mai multe sesizări referitoare la săvârșirea unor infracțiuni contra patrimoniului, constând în tâlhării și furturi calificate, urmate de fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice. Toate aceste fapte ar fi fost săvârșite de un grup de persoane, pe care, în urma investigațiilor și activităților calificate desfășurate, polițiștii brașoveni au reușit să le identifice și să le rețină.

Citeste și:  18 şi 19 octombrie - primele evenimente în format fizic din cadrul SETbv 2024

Astfel, potrivit cercetărilor, în perioada menționată, două tinere, de 23 și 21 de ani, din localitățile Racoș și Teliu, abordau persoane de sex masculin în zona unui spațiu comercial, situat pe bulevardul Victoriei, din municipiul Brașov, pe care, sub pretextul oferirii de servicii sexuale, le determinau să consume în exces băuturi alcoolice.
Ulterior, profitând de starea de vulnerabilitate în care erau aduse persoanele, acestea erau deposedate de bunurile de valoare (sume de bani, carduri bancare și telefoane mobile).

Cele două tinere erau sprijinite în săvârșirea acestor acte infracționale de alți doi bărbați, de 23, respectiv 26 de ani, din localitățile Racoș și Apața, care aveau rolul de a se deplasa la unități bancare din apropiere pentru a retrage sume de bani de pe conturile persoanelor vătămate, după ce anterior obținuseră cardurile persoanelor vătămate împreună cu codul PIN.

Citeste și:  Mircea Geoană a deschis seria interviurilor prezidențiale de la #MorningGlory | VIDEO

În cadrul aceleiași activități infracționale, un alt bărbat, de 43 de ani, din municipiul Brașov, angajat ca agent de pază la spațiul comercial, situat în zona în care persoanele vătămate erau abordate, a avut rolul de a se asigura că cei care acționau nu sunt observați și, mai mult decât atât, se ocupa de identificarea și indicarea persoanelor vulnerabile. De asemenea, acesta facilita și extragerile de bani din conturile celor deposedați de carduri.
Totodată, cercetările întreprinse de polițiști au mai indicat că agentul de pază, împreună cu alte persoane, identificate în anchetă, au fost implicate și în săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

În urma acțiunilor desfășurate ieri, 15 octombrie, cele șase persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, unde, după audieri și în baza materialului probator constituit, s-a dispus reținerea lor pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Citeste și:  Fundația Metropolis lansează mecanismul de donare prin SMS de 10 Euro/lună, printr-o campanie de strângere de fonduri, alături de Fundația Țiriac

Urmare a acestei măsuri, în cursul zilei de astăzi, 16 octombrie, persoanele reținute urmează să fie prezentate de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere corespunzătoare.

În această cauză, pentru documentarea activităților infracționale, care au dus la reținerea celor cercetați, Poliția Brașov a desfășurat, în zona Gării Brașov, acțiuni de monitorizare pe parcursul a două luni, iar cercetările sunt efectuate, în continuare, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brasov, pentru a documenta întreaga activitate infracțională și a trage la răspundere legală toate persoanele implicate.

Poliția Brașov recomandă cetățenilor să fie vigilenți în relația cu persoane necunoscute și să semnaleze orice activitate suspectă de care au cunoștință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.