Carava”Fără bariere – TOT adevărul despre droguri”, o campanie ce are drept obiectiv principal informarea cu privire la riscurile consumului de droguri, la Brașov

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a participat astăzi la o acțiune în cadrul Caravanei ”Fără bariere – TOT adevărul despre droguri”, o campanie ce are drept obiectiv principal informarea cu privire la riscurile consumului de droguri.

La evenimentul care a avut loc la Teatrul ”Sică Alexandrescu” dn municipiul Brașov au participat, de asemenea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu, comisar-șef de Poliție Laura Pișcociu, șef al Centrului Regional Brașov de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, precum și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu.

Tinerii prezenți în sală au avut ocazia să asculte povești de viață ale unor foști consumatori de droguri și să li se prezinte aspecte relevante despre impactul consumului de droguri asupra comunității. De asemenea, s-a vorbit despre modul în care interacțiunea cu un dependent poate influența procesul de recuperare și despre sprijinul necesar celor afectați. Altă temă de discuții a vizat rolul autorităților în gestionarea situațiilor de dependență de droguri și de violență domestică, importanța colaborării între instituțiile de aplicare a legii și comunitate, pentru identificarea și intervenția în cazurile de consum de droguri.

Citeste și:  Cântărețul croat de la Eurovision alege să doneze recompensa primită de la guvern

Campania #fărăbariere este un parteneriat între organizații locale și Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, menit să ofere o abordare comprehensivă pentru cei afectați de dependența de droguri și violența domestică asociată.

Prefectul Mihai Cătălin Văsii: Prevenirea consumului de droguri, în special în rândul tinerilor, reprezintă o prioritate constantă în activitatea mea de prefect. În acest sens, am inițiat și derulez, în parteneriat cu mai multe instituții și asociații locale, proiectul „Nu lăsa drogurile să trăiască în locul tău. Tu decizi!”, vizând conștientizarea în rândul elevilor din județul Brașov a pericolului reprezentat de consumul și comercializarea drogurilor. Acest proiect a intrat în cel de-al doilea an de implementare, iar în anul școlar trecut au beneficiat de consiliere peste 15.000 de elevi din județul Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.