Caravana TIFF Unlimited ajunge la Brașov între 4 și 6 octombrie

Ultima oprire a Caravanei TIFF Unlimited din acest an are loc la Brașov, în perioada 4 – 6 octombrie. Evenimentul va aduce în oraș filme românești și străine în premieră, un cine-concert, mulți invitați speciali și programe pentru copii. Caravana TIFF se va desfășura la Centrul Cultural Reduta, Cinema One Laserplex din Coresi Shopping Resort și la Centrul Cultural Apollonia.


Programul complet și biletele sunt disponibile pe https://tiff.ro/brasov

Poate cel mai așteptat film românesc al anului, Moromeții 3 (r. Stere Gulea), va deschide evenimentul, pe 4 octombrie, în prezența echipei. Ultimul film din trilogia lui Stere Gulea bazată pe romanele lui Marin Preda, Moromeții 3 îl are în centrul acțiunii pe Niculae, fiul cel mic al lui Ilie Moromete, ajuns un tânăr scriitor chemat să susțină linia partidului și să participe la colectivizare.

Citeste și:  Nocturna Bibliotecilor la Braşov - ediţia 2024

În program e inclusă și o proiecție a filmului Anul Nou care n-a fost, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Mureșanu premiat în secțiunea Orizzonti a Festivalului de Film de la Veneția. Pelicula este o tragicomedie a cărei acțiune se desfășoară într-o singură zi din decembrie 1989. Echipa filmului va fi prezentă la Brașov.


În programul Caravanei se mai găsesc și alte filme românești noi, precum Clasat (r. Horia Cucuta, George Ganeard), o poveste construită ca o anchetă de presă și care a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc la TIFF.23, și Între tăcere și păcat (r. Diana Nicolae), un documentar despre poeta Ana Blandiana.
Brașovenii sunt așteptați și la un cine-concert extraordinar: De haz, de necaz. O colecție rară de scurtmetraje românești de arhivă din prima jumătate a secolului 20, adevărată mărturie a cinemaului românesc timpuriu, sunt aduse la viaţă prin interpretara muzicală a Simonei Strungaru şi a lui Sebastian Burneci. De la reverie pana la comedie burlescă, colecţia De haz, de necaz deschide o fereastră asupra
vieţii de la început de secol 20.
Filmele internaționale O viață remarcabilă (r. James Hawes) cu Sir Anthony Hopkins, Dogman (r. Luc Besson), Fericiții câștigători (r. Maxime Govare, Romain Choay) sau mult așteptatul Bestia (r. Bertrand Bonello) cu Lea Seydoux, întregesc selecția.

Citeste și:  Au început înscrierile în programul Dăm Click pe România pentru școlile, ONG-urile și instituțiile publice care au nevoie de calculatoare


Programul include și două filme pentru copii – Arnold cel precaut și piatra fericirii (r. Arto Halonen) și Vulpea și iepurele salvează pădurea (r. Mascha Halberstad). Cei mici sunt așteptați și la două ateliere de animație stop motion. Acestea vor avea loc sâmbătă și duminică (pe două grupe de vârstă, 7 – 10 ani, respectiv 11 – 14 ani), iar accesul este gratuită. Este necesară înscrierea prealabilă online – https://forms.gle/HwoCfYpEfh14RxtE8 

Toate informațiile despre programul Caravanei TIFF Unlimited la Brașov vor fi comunicate pe https://tiff.ro/brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.