Castelele Peleș și Pelișor, între obiectivele înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

Ministerul Culturii a anunțat recent înscrierea în Lista Indicativă UNESCO a unor obiective de o valoare culturală și naturală deosebită: Castelele Peleș și Pelișor, fostele închisori comuniste, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași, Biserica Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Argeșului și Peștera Movile.

Acestea, prin calitățile lor excepționale, au potențialul de a fi recunoscute la nivel internațional ca parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, subliniind importanța lor pentru generațiile prezente și viitoare.

Pe lângă aceste obiective, România pregătește, în colaborare cu Bulgaria, Croația și Serbia, dosarul transnațional de nominalizare pentru Frontierele Imperiului Roman – Limesul Dunărean, segmentul estic. De asemenea, țara noastră are în evaluare alte două dosare de nominalizare care vor fi analizate de Comitetul Patrimoniului Mondial în luna iulie.

Citeste și:  Începe cea de-a IX-a ediție Alpin Film Festival, la Brașov, Predeal și Râșnov

Această inițiativă a Ministerului Culturii reprezintă un pas semnificativ în promovarea patrimoniului României și în consolidarea poziției țării noastre pe harta culturală și naturală a lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.