Cătălin Chirilă câştigă Finala B şi termină pe locul 9 la general proba de canoe simplu pe distanța de 1000 m, la Jocurile Olimpice de la Paris

Cătălin Chirilă câştigă Finala B şi termină pe locul 9 la general proba de canoe simplu pe distanța de 1000 m, la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

În ultimii doi ani, Cătălin a câștigat medalii importante și a readus România pe podium într-un sport care intrase într-un con de umbră și ai cărui mari campioni păreau să rămână legendă. În 2022, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax, din Canada, cucerea prima medalie la canoe pentru România după cinci ani, argint la C1 – 500 m, și primul aur pentru România după 36 de ani la C1 – 1000 m. Era al patrulea român care reușea această performanță în această probă, după Simion Ismailciuc, Ivan Patzaichin și Aurel Macarencu, ultimul care cucerea titlul mondial, în 1986.

Citeste și:  Se dă startul înscrierilor pentru furnizorii de formare profesională care doresc să participe la programul Start-Up Nation 2024

În 2023, a câștigat titlul mondial la canoe 500 m și medalia de argint în proba sa favorită, 1.000 m, fiind din noul al patrulea român care obținea argint mondial în această probă.

Anul acesta, lua din nou aurul în proba de C1 – 1000 m la Campionatele Europene de la Szeged. La Paris 2024, a fost să fie locul 9. Cu siguranță, Cătălin Chirilă nu și-a încheiat misiunea în sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.