CCR ar putea STRICA planurile PNL. TENSIUNE MAXIMĂ pentru Guvernul Orban

Curtea Constituţională ar putea să dea dreptate PSD şi să decidă că preşedintele Klaus Iohannis nu putea să-l propună pe Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru, imediat după ce acesta a fost demis de Parlament prin moţiune de cenzură. O spune profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului în perioada 2011-2012.
Gheorghe Iancu susține că intenția președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, de a cere CCR să constate un conflict juridic de natură constituțională în cazul noii nominalizări a lui Ludovic Orban are șanse de succes. Fostul Avocat al Poporului crede că CCR ar putea să-i dea dreptate lui Ciolacu chiar dacă nu există în textul constituțional o interdicție expresă impusă președintelui de a propune ca premier un șef al Guvernului demis din funcție.
„Nu este prevăzut în Constituție ceea ce cer ei, dar Curtea Constituțională ar putea să se pronunțe în sens invers, că neavând încrederea Parlamentului, nu mai poate fi desemnat a doua oară”, a declarat Iancu pentru Fanatik.ro.
Astfel, un premier care a pierdut o dată încrederea Parlamentului nu mai poate cere încă un vot de încredere.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.