Ce a găsit ANPC la Festivalul Maghiar din Piața Sfatului: ‘Resturile strânse de pe mese sunt revândute’

Imagini șocante surprinse de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului în Piața Sfatului, în bucătaria Festivalulu Cultural Maghiar: măncarea servită participanților era pregătită în condiții greu de imaginat.
Comisarul-șef Sorin Susanu descrie imaginile de coșmar gasite în corturile amenajate pentru prepararea măncărurilor: „Suntem șocați. Rar ne-a fost dat să găsim așa ceva la un agent economic:

Resturile de mâncare strânse de pe mesele consumatorilor sunt refolosite, revândute. Vă dați seama ce înseamnă asta. Poate un client a avut hepatită, a muscat din produsul care este apoi revândut. Practic acest agent economic nu are nicio autorizație din partea ANSVSA.

Iar apoi, neregulile continuă mi-e greu să și rostesc ceea ce am găsit aici, nu există o delimitare intre zona destinată preparării produselor și cele de resturi menajere. Recipientele pentru păstrarea ingredientellor sunt murdare, sparte, ciobite astfel că există riscul ca aschii din aceste recipiente să ajungă în mâncare, iar resturile alimentare sunt păstrate tot în zona de preparare a alimentelor. Este un haos total.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Cât despre buteliile care sunt folosite la gătit, lucru total interzis în acest loc, acestea sunt improvizate într-un mod cutremurător. Este o minune că nu a sărit totul în aer”.
De altfel, festivalul nici nu a primit autorizație pentru prepararea mâncărurilor în Piața Sfatului. Conform unui regulament de organizare a evenimentelor în aer liber, aprobat de Primăria Brașov, în Piața Sfatului este interzisă cu desăvârșire folosirea focului deschis. Deși a fost deschis încă de joi, și se știa ce se întâmplă acolo, Primăria a închis ochii la neregulile din Piața Sfatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.