Cele mai citate surse media din România, în aprilie 2024

Analiza din luna aprilie a fost efectuată pe baza a peste 12.900 de materiale ale publicațiilor de presă, a emisiunilor de știri de televiziune și radio și a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 aprilie – 30 aprilie 2024. Din acest set extins, au fost identificate 7.436 de materiale valide.

Posturile de televiziune, cu o pondere de 44%, rămân cele mai citate surse, urmate de mediul online cu o cotă de 35%. Pe locul trei se află presa scrisă care deţine aproximativ 20% din total, iar radiourile se menţin în zona de 1%.

Clasamentul general – Top 10

În luna aprilie clasamentul general cuprinde cinci posturi de televiziune, trei surse online si două surse de presă scrisă.

Antena 3 CNN conduce topul general cu 807 citări, urmată de Digi 24 pe poziţia secundă cu 732 citări, în timp ce Fanatik închide podiumul cu 680 citări. Pe locul patru se situează hotnews.ro cu 526 citări, iar poziţia a cincea este ocupată de Digi Sport citată în 414 materiale. Adevărul deschide cea de-a doua jumătate a clasamentului cu 294 citări, urmat de g4media.ro căruia cele 278 citări îi asigură locul şapte. Ultimele trei poziţii ale topului sunt reprezentate de Pro TV, citat de 243 de ori, gsp.ro întruneşte 233 citări în alte redacţii de presă, iar Realitatea Plus este citată în218 materiale jurnalistice.

Citeste și:  Teutonic Fest Hărman revine cu o nouă ediție în incinta Cetăţii Medievale @ 27-28 iulie 2024

Presă scrisă – Top 5

La o diferenţă de 386 materiale jurnalisticede locul secund, Fanatik se detaşează considerabil de restul clasamentului şi rămâne cea mai citată publicaţie şi în luna aprilie cu 680 citări. Vârful de vizibilitate a fost atins în ziua de 3 aprilie când a înregistrat 49 citări în alte media. Pe locul al doilea se află Adevărul cu 294 referințe, fiind citat de alte redacţii media cu precădere în 1 și 15 aprilie (câte 19 citări în ambele zile). Libertatea ocupă poziția a treia cu 141 citări. Cascadorul Adrian Ștefănescu a fost omagiat cu Premiul Special la cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, iar interviul acordat redacţiei Libertatea a reprezentat cel mai citat subiect. Clasamentul se continuă cu Click, citat în121 de materiale jurnalistice, cu vârfuri de vizibilitate în 10 şi 26 aprilie. Ziarul Financiar închide top 5 cu 107 citări. Cel mai citat subiect face referire la scurtarea programului elevilor de către şcolile care funcționează în 3 schimburi şi care este considerată discriminatorie, conform Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Posturi TV – Top 5

Antena 3 CNN este cea mai citată televiziune în luna apriliecu 807 citări. Colegii jurnalişti au citat Antena 3 CNN de 46 de ori în data de 9 aprilie. Poziția secundă aparține postului Digi 24, menționat de alte redacții din țară de 732 de ori. Un sondaj pe teme electorale realizat on-line pentru canalul TV Digi24 a devenit cel mai citat material al postului. Rezultatele sondajului, realizat de AtlasIntel în perioada 5-9 aprilie 2024, pe un eșantion de 1764 de respondenți, îl indică pe Mircea Geoană drept candidatul care ar aduna cele mai multe voturi la alegerile prezidențiale. Locul trei în clasament este ocupat de Digi Sport cu 414 citări și un vârf al vizibilității acestora în data de 9 aprilie. Declaraţia cea mai preluată îi aparţine Simonei Halep într-un interviu pentru Digi Sport: „Îmi doresc tare mult să joc la Roland Garros, este turneul meu preferat”. Pro TV se situează pe poziția a patra cu 243 citări. Realitatea Plus închide clasamentul cu 218 citări.

Citeste și:  Start înscrieri la Școala de vară Tehnomania, în comunitățile Hărman și Podu Olt

Radio – Top 5

Radio România Actualități, cu 24 citări, conduce topul celor mai citate posturi de radio în luna aprilie. La o diferenţă extrem de mică, cu 22 citări, RFI se poziționează pe locul al doilea. Este urmat de Europa FM cu 6 citări, Digi FM cu 5 citări, iar București FM şi Rock FM închid clasamentul cu cîte o citare fiecare.

Online – Top 5

Cele 526 citări au poziţionat hotnews.ro la vârful clasamentului online. Liderii PNL şi PSD au decis să renunţe la candidatul pentru Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, şi să meargă în cursa pentru Primăria Capitalei cu proprii candidați. O serie de anchete Hotnews au arătat cum medicul profesa la clinica soției, deși era șeful Spitalului Universitar.

Citeste și:  O nouă expoziție semnată de artista Teodora Pica, în august, la Galeria INSPIRATIO din Brașov

Pe locul al doilea, cu 278 citări în alte surse, s-a situat g4media.ro. Liberalul Cristi Pascu, consilier local în Sectorul 6, a fost numit în funcția de vicepreședinte la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Declaraţiile acestuia, publicate de g4media.ro, au reprezentat cel mai citat subiect al site-ului. Întrebat de reporterul G4Media dacă poate spune în baza cărei legislații a fost înființat și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Cristi Pascu a spus: ”Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiți-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineața și în secunda asta îmi cereți să știu legislația. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsați-mă să intru în pâine și vă stau la dispoziție cu toate detaliile despre legislație”.

Podiumul este închis de gsp.ro, citat de alte surse media din țară de 233 de ori și cu un vârf al citărilor în data de 10 aprilie. Pe locul patru se află romania.europalibera.org, citat în 184 de materiale jurnalistice în media din România, iar clasamentul este închis de cancan.ro cu 152 citări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.