Centrul Cultural Reduta prezintă al doilea proiect internațional: Thomas May – Instalații Land Art

Centrul Cultural Reduta aduce în atenția publicului, Proiectul internațional Intervențiile land-art ale artistului Thomas May în diferite locații – un colaj de imagini și video-uri selectate special pentru acest eveniment online.

Proiectul își propune să prezinte iubitorilor de artă contemporană și nu numai o parte din activitatea artistică a artistului german Thomas May, din diferite colțuri ale lumii.

,,Ne face o deosebită plăcere să prezentăm online, al doilea proiect internațional și să-l aducem în atenția dumneavoastră pe artistul german Thomas May. Iată că prin intermediul internetului, reușim să fim cât mai aproape de iubitorii de artă contemporană, amintindu-vă totodată, că acest artist a fost invitat în anul 2016 la Rezidențele de artă contemporană organizate de către Centrul Cultural ֦Redutaˮ în colaborare cu Centrul Cultural German la Brașov, realizând atunci din gazon și suport de fier, în cadrul proiectului, o instalație land-art suspendată. Proiectul Intervențiile land-art ale artistului Thomas May în diferite locații realizat în acest an de către echipa Serviciului Programe Culturale, cu deosebita susținere a artistului din Germania, care a pus la dispoziție materialele prelucrate, va fi prezentat pe canalele de comunicare online ale Centrului Cultural Reduta, vineri, 25 iunie, începând cu ora 20:00”, anunță Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, duminică, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice la consultări

Înclinația artistului Thomas May spre land-art, apelând la elemente din natură în a-și structura lucrările reprezintă un mijloc de prezentare nouă pentru artist. Thomas May i-a legătura cu Brașovul, pentru a doua oară, prima dată fiind prezent în anul 2016 cu lucrarea Grădina pentru cinci persoane în cadrul Proiectului Rezidențele de artă contemporană organizat de către Centrul Cultural ֦Redutaˮ în colaborare cu Centrul Cultural German la Brașov,.

Experiența artistică de la Brașov a fost motivația de a prezenta iubitorilor de artă o parte din lucrările sale realizate în diferite spații de-a lungul timpului, intervențiile artistului având loc atât în România cât și în Coreea de Sud, Germania, Polonia, sau Islanda.

Citeste și:  Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România face apel la instituţiile statului să ia măsuri de protejare a activităţii jurnaliştilor

Interacțiunea umană, modul de percepție devin punctele cheie ale creațiilor sale instalații/sculpturi land-art care subliniază continuitatea timpului, trecutul, prezentul și viitorul. Amuzant și plin de resurse în același timp, Thomas May reușește să compună opere de artă neconvenționale care se bazează în mare măsură pe o regândire a naturii, un joc cu semnificațiile clădirilor, oamenilor și lucrurilor, mizând pe o anumită relaționare dintre arhitectură și mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.