Cerc pedagogic desfășurat prima dată la Creșa Brașov

Creșa Nr 1 Brașov și-a deschis porțile ieri, pentru prima oară în calitate de gazdă a Cercului Pedagogic Nr 1.

Tema cercului a fost „Practicile și metodele progresive în educația timpurie și importanța lor din perspectiva integrării curriculare”. Plecând de la ideea că ” trebuie să ajutăm copilul să acționeze singur, să voiască singur, să gândească singur, aceasta este arta celor ce aspiră să slujească spiritul” (Maria Montessori), cadrele didactice participante au împărtășit exemple de bună practică privind formarea și promovarea unei perspective actuale, progresive, asupra actului educațional oferit de unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar.

Doamnele îndrumător, prof. înv. preșcolar Kovacs Bianca și prof. înv. preșcolar Sminchișe Florența au subliniat importanța aplicării în demersul didactic a unor metode și tehnice didactice actualizate, progresive, care să aibă în vedere abordarea ludică a învățării și care să ofere copiilor oportunitatea de dezvoltare holistică, prin implicarea activă a acestora în propriul proces de învățare/dezvoltare, ținând cont de nevoile lor individuale, stilurile de învățare și contextul cultural și social în care cresc.

Citeste și:  Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și VI-a în anul școlar 2023 – 2024 au început astăzi

Doamna educatoare Evelina Budeanu a prezentat importanța integrării metodelor progresive în educația timpurie care, nu numai că îmbunătățesc procesul de învățare, dar și contribuie la formarea unor adulți responsabili, încrezători și bine pregătiți pentru provocările societății moderne.

“Practicile educaționale progresive în educația timpurie se bazează pe abordări pedagogice moderne care promovează învățarea activă, autonomia copilului și dezvoltarea integrală a acestuia. Aceste practici răspund nevoilor individuale ale fiecărui copil, iar adoptarea lor necesită o formare continuă a educatoarelor și un angajament față de viziunea progresivă a educației. Felicit îndrumătorii de cerc pedagogic, colegele mele care au contribuit la desfășurarea acestei activități exceptionale”, a precizat directorul Creșa Brașov, prof. Buta Maria-Georgiana.

Citeste și:  Evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și VI-a în anul școlar 2023 – 2024 au început astăzi

Desfășurat într-o abordare ludică, ca și FESTIVAL AL CUNOAȘTERII, cercul pedagogic a fost prilej de învățare, emoție, prietenie, dăruire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.